Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
13.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

HDD Sij Acroni jesenice HDD Jesenice HDD Telemach Olimpija HDD Olimpija Andrej Židan Aleš Mušič

Sobota, 2. 4. 2016, 13.48

6 let, 7 mesecev

Jeseničani našli disciplino, Ljubljančani iščejo recept za igro v nevtralni tretjini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Andrej Židan | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Železarji so v četrtek pred glasnim domačim občinstvom dosegli pomembno zmago nad Olimpijo in izenačili finale. V ponedeljek si v Tivoliju želijo spodbude s tribun in vodstvo v seriji, zmaji pa poudarjajo, da morajo izboljšati igro v srednji tretjini.

Državni prvaki so na drugi finalni tekmi v domači Podmežakli prikazali povsem drugačen obraz kot na uvodu finala v Ljubljani in zasluženo premagali večne tekmece iz Olimpije ter izenačili serijo.

 

"Ne dosežeš vsak dan zmagovitega zadetka proti Olimpiji," se je po zmagi smejalo strelcu edinega zadetka na srečanju Andreju Židanu, ki je pred sedmo silo poudaril, kako pomembno zmago je doseglo njegovo moštvo: "Če bi tokrat izgubili, bi bilo v Ljubljani zelo težko. Letos nam je med letom preprosto manjkala disciplina, zdaj pa smo se zbrali, bolj poslušamo navodila trenerja in igramo eden za vse, vsi za enega. Pohvala tudi Žanu, ki je zadnje minute branil fenomenalno."

 

"Brez njih nam ne bi uspelo"

Železarji so imeli bučno spodbudo navijačev že v Ljubljani, ta pa se je na domačem terenu le še stopnjevala in gorenjskim oklepnikom dala dodatno energijo: "Navijači so nas ponesli. Brez njih nam ne bi uspelo. Upam, da bodo v Ljubljano prišli v velikem številu in da bomo tam tudi zaradi njih dosegli drugo zmago, nato pa še tretjo na Jesenicah. Na vsak način želimo ubraniti naslov prvaka. Vsi vemo, kako je igrati proti Olimpiji. Vsi vemo, da so to za nekatere morda zadnje tekme v karieri, tako da bomo dali vse od sebe, da dvignemo pokal."

Jeseničani si želijo, da jih bodo domači navijači ponesli tudi v Tivoliju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseničani si želijo, da jih bodo domači navijači ponesli tudi v Tivoliju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Bolje zapirati v srednji tretjini

V zeleno-belem taboru, katerega igra je večkrat spomnila na brezvoljnost v lanskem finalu, so po porazu dejali, da niso pričakovali, da bodo pometli z železarji, in s prstom pokazali na svojo igro v srednji tretjini.

Aleš Mušič | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Dosegli so prvi zadetek, mi smo poskusili izenačiti, a na koncu se je z izjemnimi obrambami izkazal jeseniški vratar. Vedeli smo, kako bodo igrali in stali. Gre za to, da bo na koncu zmagala obramba. Upam, da bomo to mi. Imamo še rezerve v igri v srednji tretjini, v kateri so Jeseničani igrali zelo dobro, bolje kot mi. Puščali smo jim preveč prostora," je kapetan zeleno-belih Aleš Mušič izpostavil, kje so rezerve, in pogledal proti naslednji tekmi: "Če jih bomo bolje zapirali in jim ne bomo puščali lahkih vhodov v našo tretjino, bo veliko lažje. To je finale, gre za derbi. Tisti, ki je pričakoval, da bo kar 10:0, se je motil. Takega hokeja ni več. Tudi ko pogledamo tekme v preostalih ligah, ni več tako visokih rezultatov. Kdor se bolje drži sistema, slavi."

 

Tretja tekma, na kateri si bo eno moštvo priigrali zaključni plošček za prvaka, bo v ponedeljek ob 19.15 v Tivoliju.

 

Ne spreglejte