Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2013,
7.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorazd Rekelj liga INL

Sobota, 16. 11. 2013, 7.06

8 let

"Je dobra osnova, a za višjo raven bo potrebnega še veliko dela"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Team Jesenice so eden štirih slovenskih predstavnikov, ki so se pred sezono pridružili ligi INL. Trener Gorazd Rekelj meni, da je liga za razvoj mladih fantov dobra, in opozarja, da rezerve obstajajo.

Čeprav so novoustanovljeno moštvo, ki mu pri prvih korakih pomaga Hokejska zveza Slovenije, v zgornjesavski dolini predstavili šele v drugi polovici avgusta, so se pri Team Jesenicah že dodobra spoznali s članskim tekmovanjem. Kot poudarja trener Gorazd Rekelj, jim kaj drugega kot priključitev k ligi INL ni preostalo, a vsaj za zdaj je tekmovanje nanj naredilo pozitiven vtis: "Z ligo smo zelo zadovoljni. Mislim, da je za naše klube to res dobra stvar, saj imajo naši igralci možnost, da se v ligi, v kateri nastopajo kakovostne ekipe, sploh tuje, razvijajo. Vesel sem, da se je INL izkazala za dobro tekmovanje." Da se bo jeseniški hokej vrnil na stare profesionalne članske tirnice, iz katerih počasi iztirja ljubljanski vlak, bo potrebnega še veliko dela, a Rekelj se strinja, da je nastopanje v slovensko-avstrijsko-italijanskem tekmovanju temeljni kamen za prihodnost: "Vsekakor je INL dobra osnova, je nek začetek. Je pa seveda tu potrebnega še veliko dela in stvari, povezanih tudi z organizacijo, če bi hoteli vse skupaj spraviti še na višjo raven. A za zdaj je ta liga dobra."

V drugem delu si želijo biti še boljši

''Železarji'' imajo po 12. tekmah polovičen izkupiček, šest zmag in šest porazov, kar zadostuje za trenutno deveto mesto. So jih dozdajšnje predstave zadovoljile? "Imamo še kar nekaj rezerve, tako v napadu, kot v obrambi in disciplini. Glede na to, da smo se zelo pozno dobili in da smo zamudili uvodni pripravljalni del, smo vedeli, da bo v začetku nekoliko težje. Ampak mislim, da se bo ekipa dvigovala, in upam, da bomo v drugem delu boljši, kot smo bili do zdaj," pred prihodnjimi tekmami razmišlja 36-letni strateg, ki ga čaka nekaj menjav v peterkah, saj sta odšla Andrej Židan (v Bordeaux) in Tomaž Razingar (v Troja-Ljungby), poškodbe pa so se dodobra "naselile" v jeseniški tabor: "Ekipo že ves čas veliko spreminjamo, saj skoraj ni tekme, da bi jo odigrali z istimi fanti. V zadnjem času se je pojavilo kar nekaj poškodb, kar predstavlja še dodatno težavo pri sestavljanju moštva, ampak fantov imamo dovolj, priložnost bodo dobili tudi mlajši, ki jih je veliko in ki jih že od začetka vključujemo. Poškodbe so sestavni del športa, treba jih je prebroditi in iti naprej." Pa bi jim lahko v prihodnosti na tekmah pomagal tudi Gašper Kopitar, ki se je, potem ko je ostal brez kluba, pridružil treningom Team Jesenic? "O tem se še nismo pogovarjali, ampak mislim, da bo Gašper dobil kakšen angažma kje drugje. Je pa seveda dobrodošel na treningih, saj se raven treninga s kakovostnimi igralci dviguje. To pa je tudi tisto, kar naši mladi igralci potrebujejo."

Cilj? Z gostovanj prinesti več točk in ujeti osmerico

Da bolje igrajo v domači Podmežakli kot v gosteh, zgovorno kaže podatek, da so doma zbrali še enkrat več točk kot na gostovanjih, zato si želi, da bi se njegovi varovanci iz Italije in Avstrije vračali z večjim številom točk in zmag: "Želje so, da bi z gostovanj prinesli domov več točk, saj nam za zdaj na gostovanjih ni šlo najbolje. V prihodnje bomo morali biti v gosteh bolj zbrani. Dolgoročni cilj pa je ta, da se bo treba prebiti med tistih osem ekip, ki bodo igrale v končnici. Tam se pa zgodba začne znova." In kakšna je zgodba s sponzorji? Imajo ti na Jesenicah posluh za novo člansko ekipo? "Težko rečem, morda nisem pravi naslov za to vprašanje. A za zdaj se mi zdi, da ni prav velikega zanimanja sponzorjev," pove Rekelj in potrdi, da je več tistih, ki s tribun spodbujajo člane: "Je pa zato zanimanje gledalcev večje, tako da smo z obiskom lahko zadovoljni."

Privrženci "železarjev" bodo na račun spet prišli v nedeljo, ko bodo v jeseniški hokejski hram prišli aktualni prvaki iz Bregenzerwalda, še prej pa Jeseničane čaka sobotno gostovanje v Neumarktu.

Ne spreglejte