Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2016,
10.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jarome Iginla liga NHL Colorado Avalanche zadetek

Torek, 5. 1. 2016, 10.06

6 let, 7 mesecev

Jarome Iginla: Nekega dne ga bom cenil še bolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jarome Iginla je z zadetkom za končnih 4:1 proti Los Angeles Kings postal 19. hokejist v zgodovini lige NHL, ki je dosegel mejo 600 golov v rednem delu sezone.

Nanj je čakal tri tekme, dočakal pa ga je prav ob zmagi nad Anžetom Kopitarjem in druščino, s katero je Colorado zaustavil zmagovito serijo kalifornijskega moštva. "Malce olajšanja je. Ko si enkrat pri številki 599, vsakič, ko dobiš priložnost za zadetek, razmišljaš : 'Morda bo pa tokrat'. Želel sem si ga doseči pred domačimi gledalci. To mi je uspelo, zdaj gremo naprej," se je smejalo 38-letniku, ki je imel ob 600. zadetku tudi nekoliko sreče, saj se je po njegovem strelu plošček odbil od drsalke Jaka Muzzina za hrbet Jhonasa Enrotha.

Nekoč ga bo cenil še bolj

Kanadčan, ki je prvo tekmo lige NHL odigral v sezoni 1995/96, ko je v končnici debitiral za Calgary Flames, katerega dres je nosil vse do konca marca 2013, si nikoli ni mislil, da bo statistiko obogatil s tako veličastno številko. "Ko sem začel, si nisem mislil da bom kdaj pri številki 500 ali 600. Preprosto igraš, želiš biti del lige, leta tečejo, ti pa se bojuješ. Res lep uspeh, mislim, da so moji prijatelji in družina uživali. Nekega dne bom ta dosežek še bolj cenil, pa čeprav ga že danes," je bil prešerne volje desnokrilni napadalec, čigar dosežek so si v Pepsi Centru ogledali žena in trije otroci.

JaromeIginlabecomes19th memberofthe600-goal club. https://t.co/Kfj0YA1edA pic.twitter.com/n2kISgSczn

— HockeyNightInCanada(@hockeynight) January 5, 2016

Aktiven je le še Jagr, Gretzky daleč pred vsemi

Iginli je z novim jubilejnim zadetkom postal 19. hokejist v zgodovini lige NHL s 600 zadetki. Nedosegljivih 894 jih je zbral Wayne Gretzky, sledita mu Gordie Howe (801) in Brett Hull (741). Od tistih, ki so v rednem delu vsaj tolikokrat zatresli nasprotnikovo mrežo, je ob članu Colorada aktiven le še 43-letni Jaromir Jagr. Češkega boga, ki je pri 735 zadetkih, je pred dnevi doletela "čast", da bo na tekmi zvezd kapetanoval. Jagr nad kapetansko zadolžitvijo ni bil preveč navdušen. Navijače je celo rotil, naj zanj ne glasujejo, saj ne bo zmogel bitke 3 na 3, a so ga poslali v boj: "Drugi bodo na počitnicah, jaz pa se bom mučil. Očitno me želijo ubiti."

Kopitarju ni bilo zabavno

Čestitke ob mejniku Iginle so deževale iz obeh taborov, čeprav je bil domači zaradi zmage še toliko bolj vesel. "Resnično sem bil vesel za Iggyja. Za njim je veličastna kariera. Ko sem bil mlajši, sem nanj gledal kot na idola. Zagotovo je vzornik mnogim igralcem in otrokom," je bil za soigralca vesel vratar Semjon Varlamov.

Z dvema zadetkoma in dvema podajama – sodeloval je pri vseh štirih golih – Tyson Barrie si težko predstavlja, da bi mu uspelo kaj podobnega: "Kar počne, je impresivno. Ne bi mogel biti bolj vesel zanj. Je eden od najboljših soigralcev, eden od najboljših mož, ki sem jih spoznal. Veseli me, da sem lahko pomagal. Jaz bom poskušal odigrati 600 tekem, medtem ko si tega, da bi dosegel 600 zadetkov, sploh ne morem predstavljati."

"Le zamislite si 600 zadetkov, v povprečju 30 na sezono. V ligi je ogromno fantov, ki jih ne bodo dosegli niti pet. Res spektakularen dosežek. Verjetno bi jih lahko dosegel še sto, če bi jih hotel," je izkušenega napadalca pohvalil strateg Kraljev Darryl Sutter. Nekaj lepih misli je ob tem našel tudi Kopitar, ki je v rednem delu zbral 228 zadetkov: "Iginla je v ligi že veliko časa, poznan je po zadetkih. Ne vem točno, kako dolgo je čakal na tega, sem pa prepričan, da je bil ta zanj še posebej pomemben. Ni bilo zabavno stati na drugi strani, a zagotovo je bilo zanj vznemirljivo."

Ne spreglejte