Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2015,
10.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga KHL Gašper Krošelj Jan Muršak CSKA Moskva Medveščak Zagreb Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava Soči

Sreda, 11. 11. 2015, 10.33

6 let, 6 mesecev

Jan Muršak po poškodbi že trese mreže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti CSKA so v zadnjih minutah prišli do zmage v Sočiju (2:4), dva zadetka je prispeval Jan Muršak. Medveščak je slavil v Belorusiji, Slovan Bratislava poražen pri Torpedu.

Kontinentalna hokejska liga se je po premoru vrnila v tekmovalni ritem, z njo pa tudi vsi štirje Slovenci. Po poškodbi mišice nad kolkom je namreč na napore pripravljen tudi Jan Muršak, ki je v torek soigralcem pomagal prvič po 11. oktobru.

Moskovčani so gostovali na prizorišču zadnjih olimpijskih iger, kjer so srečanje začeli izjemno slabo. Soči je po desetih minutah vodil že z 2:0, a sta bila to edina zadetka, s katerima so gostitelji razveselili svoje navijače. V začetku druge tretjine je preobrat CSKA začel Dmitrij Kugrjšev, v 49. minuti je izenačenje priigral Jan Muršak, ki so mu zadetek priznali šele po izjemno podrobnem pregledu videoposnetka. Ivan Telegin je slabo minuto in pol do konca srečanja ruskim prvakom prinesel vodstvo, zmago pa je, potem ko je lepo prestregel plošček, z zadetkom v prazno mrežo osem sekund pred zvokom sirene potrdil Muršak.

CSKA po peti zaporedni zmagi ostaja na tretjem mestu zahodne konference in na drugem svoje divizije. Vodi Lokomotiv Jaroslavl, s katerim se bodo udarili v četrtek.

Medveščaku zmaga, Slovanu poraz

Tudi Medveščak je začel serijo gostovanj in prvi obisk opravil z odliko. Zagrebčani so v Minsku slavili s 4:1, med vratnicama je stal Danny Taylor, Gašper Krošelj pa je bil drugi vratar. Hrvaški klub je peti na zahodu, v četrtek bo gostoval pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda.

Ta je bil v torek usoden za Slovan Bratislavo, ki je v gosteh klonil s 5:3. Gostitelji so velik korak k zmagi naredili že pred prvim odmorom, na katerega so se odpravili z vodstvom 3:0 in prednost obdržali do konca. V zadnji tretjini se je Slovan sicer približal na dva zadetka – na 5:2 je po podaji Žige Jegliča znižal Rok Tičar –, a kaj več od poraza z dvema zadetkoma ni zmogel. Slovan je 12. na zahodu, niz štirih porazov bo v četrtek poskušal končati pri Minsku.

Ne spreglejte