Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2018,
10.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Jan Muršak Frölunda liga SHL legionarji

Sreda, 3. 1. 2018, 10.00

6 let, 3 mesece

Jan Muršak se seli na Švedsko

Slovenski kapetan po odhodu iz lige KHL našel nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Jan Muršak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V zadnjem času kapetan slovenske hokejske reprezentance Jan Muršak, ki se je pred tedni razšel z ruskim KHL-ovcem Torpedom in Nižnega Novgoroda, je našel nov klub. Vsaj do konca sezone bo po poročanju časnika Večer igral v elitni švedski ligi za Frölundo iz Göteborga, prvaka sezone 2015/16.

Po štirih sezonah in pol Kontinentalne hokejske lige, v kateri je popotovanje začel pri Amurju iz Habarovska, nadaljeval pri moskovskem velikanu CSKA, končal pa pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda, se Jan Muršak poslavlja od najmočnejše hokejske lige v Evropi. 

V prihodnje bo nosil dres švedskega elitnoligaša Frölunda, ki v ligi SHL trenutno zaseda tretje mesto. Klub iz Göteborga je bil prvak švedske elite zadnjič v sezoni 2015/16, v zadnjih dveh pa je vselej zmagal v hokejski ligi prvakov. V tej sezoni je v njej obstal v osmini finala, izločil jo je Liberec.

"Imel sem še nekaj ponudb, toda želel sem se priključiti klubu, ki igra v močni ligi. Zame je švedska liga druga najmočnejša v Evropi. Na Švedskem je veliko dobrih klubov in naša ekipa spada mednje. Stila igre sicer še ne poznam, a pogovarjal sem se s tamkajšnjim trenerjem in povedal sem mu, da želim igrati v ekipi, ki ploščka ne bo le pošiljala na ogrado za golom in se bomo igralci potem podili za njim," je Muršak povedal v pogovoru za časnik Večer.

Poškodba na poškodbo

Za štajerskim napadalcem, ki je imel v zadnjem času v reprezentanci vlogo kapetana, je serija poškodb. Zadnja ga je doletela na pripravah pred začetkom sezone, ko si je poškodoval zapestje. V Rusiji so spregledali zlom, v Nemčiji in ZDA pa so ga potrdili.

Muršak je v tej sezoni zaradi poškodbe odigral le 13 tekem. | Foto: Vid Ponikvar Muršak je v tej sezoni zaradi poškodbe odigral le 13 tekem. Foto: Vid Ponikvar Izpustil je dva meseca sezone, se nato pod prisilo vrnil konec oktobra, a ni bil stoodstotno pripravljen. Odigral je 13 tekem, vknjižil eno podajo, po 26. novembru pa je moral spet opustiti misli na igranje, saj njegovo zapestje naj ne bi bilo povsem pripravljeno na nove napore. Izpustil je tudi novembrski reprezentančni turnir, v slovenskem taboru namreč niso želeli tvegati poslabšanja poškodbe ali celo nove.

Dober mesec pred odhodom slovenske reprezentance na olimpijske igre se seli na sever Evrope. Zadnji Slovenec v ligi SHL je bil Jan Urbas, ki je v sezoni 2012/13 branil barve trenutno vodilnega Växjö Lakers HC.

Ne spreglejte