Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Vancouver NHL

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 22.01

8 let

Izjemni Anže Kopitar ponovil dosežek kariere (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski hokejski as Anže Kopitar in Los Angeles Kings so v ligi NHL v gosteh visoko odpravili Vancouver Canucks. Hrušičan je prispeval kar štiri podaje, Tyler Toffoli pa tri zadetke.

Kralji so se izkazali na gostovanju v Kanadi, med osrednjimi junaki pa je bil najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je v dvorani Rogers Arena prispeval štiri podaje. Los Angeles je zmagal s prepričljivim rezultatom 5:0. Kopitar je v tej sezoni prispeval deset zadetkov in 12 podaj.

Hrušičan je imel v prvi tretjini prste vmes pri uvodnem zadetku Kraljev, ki ga je v 16. minuti dosegel Tyler Toffoli. Ta je v izjemni strelski formi, saj je v Vancouvru dosegel hat-trick, prav pri vseh zadetkih pa je podajo prispeval Slovenec. Poleg Toffolija sta za goste iz Kalifornije v polno zadela še Derek Forbort, ki je dosegel strelski prvenec v ligi NHL, in Brayden McNabb.

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je ostal nepremagan. Zanj je bil to že tretji shutout sezone in 40. v karieri. S tem dosežkom se je izenačil z Johnom Vanbiesbrouckom in Frankom Brimsekom, s katerima se lahko pohvalil z največ shutouti med ameriškimi vratarji. "Je odličen vodja naše ekipe, ne le tokrat, pač pa vse večere," je trener Darryl Sutter pohvalil prvo hobotnico Kraljev, ki so se morali znajti brez poškodovanega Jeffa Carterja. Ob tem pa ni pozabil še na preostale pomembne člene: "Naši najboljši hokejisti so bili izjemni – Kopitar, Doughty, seveda tudi Ty (Toffoli, op. a.)."

Pošiljajo sporočilo, da jim v Pacifiku ni para

Če Kraljem v začetku sezone na srečanjih s "pacifiškimi nasprotniki" ni šlo najbolje, jim gre trenutno dobro od rok. Na prvem mestu svoje divizije imajo pred najbližjim zasledovalcem Arizona Coyotes devet točk prednosti. "Pomembna zmaga. Kar nekaj tekem z divizijskimi nasprotniki smo vrgli proč in izgubili dragocene točke. A z zmagama v Arizoni in zdaj še pri Vancouvru pošiljamo sporočilo, da smo najboljša ekipa divizije," se je po zmagi smejalo 23-letnemu strelcu treh zadetkov.

Kralji bodo na delu spet zvečer, ko bodo gostovali pri Edmontonu, od leta pa se bodo poslovili v četrtek pri Calgaryju.

Washington je v zadnjem obdobju nepremagljiv. Zmagal je že osmič zapored, med strelce pa se je vpisal tudi ruski zvezdnik Aleks Ovečkin. Pri zmagi nad Buffalom z 2:0 se je izkazal zlasti vratar Braden Holtby, ki je ubranil vseh 31 strelov, njegova mreža pa je ostala nedotaknjena. Moštvo iz prestolnice ZDA si je točke priigralo kar na 15 od zadnjih 16 tekem.

Ne spreglejte