Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2013,
11.06

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
liga EBEL

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2013, 11.06

8 let, 3 mesece

Innsbruck misli resno, ostrostrelci pripravljeni. Bo kemija prava?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Lani so se vrnili v ligo EBEL, a obtičali na zadnjem mestu. Letos so ostali brez dveh pomembnih členov, a pripeljali kar nekaj vročih želez, s katerimi naskakujejo končnico, nato pa želijo čim višje.

Kanadčan Daniel Naud bo tretje leto vztrajal na klopi "morskih psov", s katerimi se je po sezoni 2011/2012 prebil v razširjeno avstrijsko prvenstvo, ki pa je za Innsbruck vse prej kot neznanka. Moči v EBEL so merili že med letoma 2004 in 2009, najboljša uvrstitev Tirolcev pa je polfinale, v katerem so igrali dvakrat. Če trener, ki ima bogate izkušnje iz prve in druge nemške lige, pozna pa tudi švicarsko, ostaja, pa sta klubu v slovo pomahala Francis Lemieux in Aaron Fox. Najučinkovitejša hokejista sta vknjižila vsak po 40 točk, po koncu sezone pa sta se odločila za povsem različni hokejski poti. Lemieuxa so v svoje vrste zvabili graški "panterji", medtem ko je veteran Fox pri 37 letih obesil drsalke na klin. Kar pa ne pomeni, da ne ostaja v hokejskih vodah, saj je postal športni direktor zagrebškega Medveščaka.

Dvojčka Donati, Jurik, Munro

Vodilni možje Innsbrucka so se po sezoni odpravili po nakupih in dokazali, da v prihajajoči sezoni mislijo še kako resno. Najprej končnica, nato korak za korakom do čim višje uvrstitve. Na Tirolsko tako prihajata nesojena "železarja", dvojčka Justin in Tyler Donati, ki sta v pretekli sezoni v obup spravljala vratarje v norveški prvi ligi. Justin je bil s 93 točkami na 59 tekmah najučinkovitejši, Tyler je bil z desetimi točkami manj nedaleč za njim. Tukaj je še Lukas Jurik, nekdanji kapetan aktualnih slovaških prvakov HKM Zvolen, ki ga statistika lanske sezone uvršča na vrh Extralige, za obrambo bosta skrbela novinca Marek Malik in Shane Sims. Po odhodu italijanskega reprezentančnega vratarja Thomasa Tragusta v domovino bo družbo med vratnicama prvemu vratarju zadnje sezone Patricku Machreichu delal nekdanji član madžarske Sape Adam Munro. Za zdaj ima Daniel Naud na voljo 21 hokejistov, tako da do začetka sezone lahko pričakujemo še kakšen prihod ali podaljšanje sodelovanja.

Sodeč po pripravljalnih tekmah, prave kemije v moštvu, za katerega je v sezoni 2007/2008 igral tudi slovenski reprezentančni kapetan Tomaž Razingar in ki ima najstarejšo ekipo v ligi EBEL, povprečna starost je 27,29 leta, še ni. V zadnjem tednu so odigrali štiri tekme in vknjižili prav toliko porazov, po kazenskih strelih so klonili proti švicarskima drugoligašema EHC Olten in SC Langnau Tigers (na začetku pripravljalne sezone so jih enkrat premagali), premoč so priznali še ekipama Wolfsburg Gizzly in Augsburg Panther.

Ne spreglejte