Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
20.32

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

VIenna Capitals HK Olimpija IceHL

Nedelja, 17. 9. 2023, 20.32

7 mesecev, 1 teden

ICEHL, 16., 17. IN 19. SEPTEMBER

Velika zmaga zmajev na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
HK Olimpija | Olimpija je prišla do velike zmage na Dunaju. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je prišla do velike zmage na Dunaju.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 2. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Vienno Capitals s 5:2 (0:1, 1:1, 4:0).

SZ Olimpija hokej Linz
Sportal Poraz, a prva točka Olimpije na prvi tekmi nove sezone

Ljubljanski hokejisti so v drugi tekmi nove sezone dosegli prvo zmago. Potem ko so v petek na domačem ledu po podaljšku morali priznati premoč Linzu, so danes v gosteh po odlični zadnji tretjini premagali Dunajčane s 5:2.

Zeleno-beli so v novo sezono, v katero so vstopili v precej spremenjeni zasedbi, krenili z všečno domačo predstavo, kjer pa je malo zmanjkalo za prvo zmago. A so vse to nadoknadili, poskrbeli za preobrat in v zadnjih 20 minutah zelo učinkovito napolnili mrežo Vienne.

Ta je sicer bolje začela, povedla pa po petih minutah, ko je Lukaša Horaka premagal Lukas Kainz. Ljubljančani so imeli nekaj priložnosti že v prvem delu, toda ostale so neizkoriščene, tudi ob dveh zaporednih domačih izključitvah.

V nadaljevanju so Dunajčani vodstvo še povišali, podajalec ob drugem golu je bil tudi slovenski reprezentant Rok Tičar, ki se je pred sezono iz Celovca preselil na Dunaj. A to je bil zadnji domači gol na tekmi, na kateri so pred začetkom na posebni slovesnosti pod strop dvorane potegnili dres upokojenega domačega zvezdnika Rafaela Rotterja.

Nadaljevanje pa je bilo povsem ljubljansko in zmaji so na koncu pokvarili večer domačim navijačem. Začel je Aljaž Predan z lepim zadetkom za znižanje na 1:2 še v drugi tretjini.

Odločilni trenutki pa so sledili na začetku tretje. Dunajčani so imeli danes precej težav z disciplino in so si prislužili deset minut kazni (gostje le dve), v 43. minuti pa so imeli na klopi za kaznovane dva igralca.

To so Ljubljančani dobro izkoristili. Najprej je še ob prednosti dveh igralcev zadel Maris Bičevskis, manj kot pol minute zatem pa je popoln preobrat ob prednosti enega igralca končal Marcel Mahkovec.

Gostje so nato brez težav prestali edino kazen na tekmi, ko pa so bili spet v polni postavi, je Rok Kapel v 56. minuti s spretnim strelom iz bližine povišal že na 4:2. Domači so že štiri minute pred koncem tvegali brez vratarja Stefana Steena, kar pa je pol minute pozneje izkoristil še Trevor Gooch in postavil končnih 5:2.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo igrali v petek, ko bodo gostovali v Gradcu. Ta je v nedeljo po podaljšku s 3:4 izgubil pri prvakih v Salzburgu. Ken Ograjenšek je odsedel eno malo kazen in sprožil en strel na vrata Rdečih bikov.

Prvo tekmo sezone pa je odigral Beljak, za katerega nastopata slovenska napadalca Robert Sabolič in Blaž Tomaževič. VSV je v Lizu s 4:2 premagal Črna krila, Sabolič je v 25. minuti zabil gol za izenačenje, Tomaževičeva statistika je ostala prazna.

Vorarlberg Luke Mavra je doma z 2:0 premagal Asiago, slovenski legionar je bil podajalec pri prvem golu, KAC Jana Muršaka pa je v tem krogu prost.

Fehervar AV19 Anžeta Kuralta je tekmo drugega kroga odigral že v soboto v Bolzanu in se veselil zmage s 3:1, slovenski reprezentant je zabil gol za izenačenje in prispeval podajo pri drugem zadetku madžarske ekipe.

Liga ICE

Sobota, 16. september

Nedelja, 17. september

Torek, 19. september

Lestvica

Ne spreglejte