Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 9. 2023,
21.30

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Black Wings Linz HK Olimpija IceHL

Petek, 15. 9. 2023, 21.30

7 mesecev, 2 tedna

icehl, 15. in 16. september

Poraz, a prva točka Olimpije na prvi tekmi nove sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
SZ Olimpija hokej Linz | Hokejisti Olimpije so sezono v ligi ICE odprli doma proti Linzu in ob porazu zabeležili prvo točko sezone. | Foto www.alesfevzer.com

Hokejisti Olimpije so sezono v ligi ICE odprli doma proti Linzu in ob porazu zabeležili prvo točko sezone.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HK SŽ Olimpija so novo sezono ICEHL s porazom začeli doma, kjer je v Tivoliju gostoval Linz. Linška črna krila so bila v Ljubljani boljša s 3:2. Želja Ljubljančanov je preboj v končnico, kar jim v zadnji sezoni ni uspelo. Naslov prvaka branijo hokejisti Salzburga. Ti gostijo Celovec, za katerega po novem igra slovenski napadalec Jan Muršak. Dres Korošcev še naprej nosi mladi slovenski napadalec Luka Gomboc, ki mu je med pripravljalnim obdobjem zagodla poškodba.

Hokejisti SŽ Olimpije so z domačo tekmo proti Linzu začeli tretjo sezono v najmočnejšem regionalnem tekmovanju. Po uspešni prvi, ko so prišli v končnico, so v prejšnji ostali brez izločilnega dela. Želja v tej je spet priti med ekipe, ki bodo odločale o najvišjih mestih v izločilnih bojih. Današnji uvod je prinesel solidno in borbeno predstavo in prvo točko v sezoni.

Potem ko sta moštvi večji del prve tretjine porabili za ogrevanje na prvi pravi tekmi sezone, so prvi stopili na plin domači. Ob koncu uvodne tretjine so imeli nekaj zrelih priložnosti, predvsem ob prvi izključitvi na strani gostov. Takrat sta si dobra strela pripravila Marcel Mahkovec in Žiga Pance, a je bil vratar Thomas Höneckl zbran tako kot ob strelu Roka Kapla iz bližine ob izenačenih močeh v 19. minuti. Za Linz pa je bil blizu zadetka tik po koncu kazni Stefan Gaffal, a je na srečo domačega vratarja Lukaša Horaka zadel prečko.

SZ Olimpija hokej Linz | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Na začetku druge tretjine je prvi gol na tekmi dosegel Linz, potem ko je vratarju Horaku po strelu Grahama Knotta plošček ušel v gol. A so se domači hitro zbrali in spet prevzeli vajeti igre v svoje roke. Lepo priložnost je imel Aleksandar Magovac, zmaji so se ubranili ob prvem power playu Linza, potem pa sestavili lepo akcijo s podajo izza vrat in natančnim strelom Kristjana Čepona pod prečko za izenačenje v 35. minuti.

V 43. minuti je imel res lepo priložnost Žiga Pance po samostojnem prodoru in natančni podaji Žige Pavlina, a ni dobro končal akcije. Sledila sta še nevarna poskusa Trevorja Goocha in Magovca, vodilni zadetek pa so potem dosegli gostje. V 47. minuti so izkoristili igralca več na ledu, a so se zeleno-beli hitro vrnili. Po prodoru Jake Šturma je do ploščka prišel Žiga Mehle in v 51. minuti izenačil. V zadnjih minutah so hokejisti Linza pritisnili, a je obramba domačih zdržala.

V podaljšku so imeli prvo nevarno akcijo domači, toda po protinapadu je že po dobre pol minute v polno zadel Brian Lebler in zagotovil zmago Linzu.

V drugem krogu bodo Ljubljančani v nedeljo gostovali pri dunajski Vienni Capitals.

HK SŽ Olimpija, HK Olimpija, novinarska konferenca
Sportal "Štimunga" je prava, želja je končnica in "da se tam poskušamo izkazati"
Red Bull Salzburg
Sportal Konec čakanja, v petek gre zares: Olimpija začenja doma

Gradec Kena Ograjenška pričakuje Dunaj s slovenskim napadalcem Rokom Tičarjem, Fehervar AV19 Anžeta Kuralta gostuje pri Asiagu, Vorarlberg Luke Mavra pa pri Pustertalu.

Beljak slovenskih napadalcev Roberta Saboliča in Blaža Tomaževiča bo sezono odprl v nedeljo v Linzu. Olimpija bo takrat gostovala na Dunaju.

* Dvorana Tivoli, gledalcev 1.030,
sodniki: Nagy, Soos (glavna), Bärnhalter, Vaczi.
* Strelci: 0:1 Knott (Romig, 24.), 1:1 Čepon (Šturm, Pavlin, 35.), 1:2 Feldner (Romig, Roe, 47.), 2:2 Mehle (Šturm, 51.), 2:3 Lebler (61.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 4, Black Wings Linz 4.

 

Liga ICE 

Petek, 15. september

Sobota, 16. september

Lestvica

 

 

Jesenice Gašper Seršen
Sportal Jeseničani zanesljivi v Mariboru, Založani doma, Kranjčanom drama v Celju
Ne spreglejte