SiolNET. Sportal Hokej
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

I. Jan: To je njihova služba, zato morajo biti odločitve boljše

2

termometer

 | Foto:
Petdnevni premor bo za hokejiste Olimpije in (začasnega) trenerja Iva Jana prišel kot naročen. Jan po odstopu Bojana Zajca napoveduje, da bodo nastale spremembe tako v postavi kot v igri.

Čeprav je bila zamenjava na klopi Olimpije pričakovana, je v ponedeljek vseeno nepreklicni odstop Bojana Zajca kar odmeval. Na klopi ga je nadomestil Ivo Jan, ki je do zdaj opravljal vlogo pomočnika, med njegove zadolžitve pa so spadale tudi videoanalize tekem. V torek se je nekdanji izvrstni napadalec dobil z direktorjem Matjažem Sekljem, s katerim sta se pogovarjala predvsem, kako bo sodelovanje potekalo in kaj namerava Jan spremeniti. "Dogovorila sva se, da za začetek prevzamem ekipo vsaj za ta konec tedna in naslednji torek, nato pa se bomo na podlagi odziva ekipe na določene stvari, ki jih imam v načrtu, in rezultatov dogovorili, kako in kaj naprej. Omenjene zadeve sem predstavil tudi Matjažu, ki se je strinjal z njimi. Če se bodo zadeve odvile v pravo smer, potem se lahko zgodi, da ostajam do konca sezone," je potek sestanka opisal 38-letnik, ki pa je bil redkobeseden o konkretnih spremembah, ki jih bo vpeljal: "Skušal bom narediti vse, da najdem vse stvari, ki so bile pozitivne v tem času, in na njih graditi."

Prišlo bo do sprememb v postavi

Jan se bo v vlogi glavnega trenerja sicer prvič izbrancem predstavil v sredo. V ponedeljek so imeli "zeleno-beli" prosto, v torek pa so jih čakale sponzorske obveznosti. Med spremembami smo imeli že rokade v postavi, te bodo namreč vidne že ta konec tedna, ko Zmaji igrajo doma. "Spremembe v peterkah bodo. Vendar jih bom najprej v sredo predstavil igralcem," je bil skrivnosten Jan, ki pa je dal jasno vedeti, kdo bo dobil več priložnosti: "Mladi si za dozdajšnji potek sezone nedvomno zaslužijo pohvale. Odigrali so zelo dobro in so v naši ekipi v vrhu po številu zbranih točk. Na podlagi tega bodo dobili več priložnosti tudi v igro ob igralcu več."

Kot oseba, odgovorna za videoanalize, je dobro seznanjen s tem, kdo je delal največ napak, zakaj so nastajale in v katerih trenutkih tekme se je to dogajalo. "V veliki večini je šlo za pomanjkanje koncentracije, na podlagi te pa so nastajale napake. Vem, kateri igralci so delali največ napak. Igralce bo treba opozoriti, da se take napake ne smejo dogajati. So profesionalci, vsi vedo, da je to njihova služba, in na podlagi vsega tega morajo biti njihove odločitve veliko boljše," je pogovor sklenil Jan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin