Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
19.48

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Mitja Šivic Lyon Ligue Magnus Epinal

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 19.48

6 let, 10 mesecev

Huda poškodba slovenskega napadalca, odsoten bo vsaj štiri mesece (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na uvodni tekmi Ligue Magnus se je resneje poškodoval napadalec Lyona Mitja Šivic, utrpel je večkratni zlom nadlahtnice in zlom komolca. Z ledenih ploskev bo, kot pravi, odsoten vsaj štiri mesece.

Izkušeni Mitja Šivic, ki že vse od sezone 2007/08 vztraja v Franciji (pred letošnjo sezono se je preselil k Lyonu), je v soboto na tekmi z Epinalom občutil moč orjaka Tomaša Kloučka (1,92 metra, 100 kilogramov). Kapetan Lyona je po naletu češkega branilca obležal na ledeni ploskvi, s katere ga je odpeljalo zdravniško osebje. Petintridesetletni Šivic je po pisanju francoskih medijev utrpel večkratni zlom nadlahtnice in, kot je zapisal na svojem profilu na Facebooku, tudi zlom komolca. Bolj kot zlomljene kosti, pravi v zapisu, ga boli dejstvo, da bo z ledenih ploskev odsoten vsaj štiri mesece. Najbolj črnogledi menijo, da je zanj že konec sezone.

Poškodbi slovenskega napadalca so bili priča še štirje slovenski hokejisti. Za Epinal, ki je izgubil s 4:5, namreč igrajo Andrej Hočevar, Ken Ograjenšek, Anže Kuralt in Gašpr Sušanj.

Ne spreglejte