Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2019,
23.17

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Ken Ograjenšek Graz 99ers Bern Jan Muršak Robert Sabolič Ambri-Piotta hokejska liga prvakov

Petek, 30. 8. 2019, 23.17

4 leta, 7 mesecev

hokejska liga prvakov, 1. krog

Muršak predčasno pod prho, velika zmaga Ograjenškovih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Ken Ograjenšek | Ken Ograjenšek s soigralci Gradca slavi veliko zmago. | Foto Sportida

Ken Ograjenšek s soigralci Gradca slavi veliko zmago.

Foto: Sportida

Na petkovih tekmah uvodnega kroga so sodelovali klubi treh Slovencev. Gradec Kena Ograjenška, ki ravno danes praznuje 28. rojstni dan, je na premiernem nastopu v tem tekmovanju po kazenskih strelih premagal branilca naslova, švedskega prvaka Frölundo. Bern Jana Muršaka, ki je predčasno končal tekmo, je po kazenskih strelih izgubil pri Skelleftei, Grenoble trenerja Eda Terglava pa je z 1:3 izgubil pri finskem podprvaku Kärpät Oulu.

Do velike zmage so v petek prišli člani Gradca, katerega dres nosi slovenski napadalec Ken Ograjenšek. Graški panterji so po kazenskih strelih s 6:5 na kolena spravili švedskega prvaka in lanskega zmagovalca lige prvakov Frölundo. Avstrijsko moštvo, ki je v Skandinaviji po 62 sekundah zaostajalo z 0:2, je priredilo preobrat in povedlo s 5:3 – Ograjenšek je podal za +2 –, na koncu pa tekmecu dopustilo točko.

Po kazenskih strelih se je razpletlo tudi srečanje med četrtfinalistom švedske elitne lige Skellefteå AIK in švicarskim prvakom Bernom, za katerega igra Jan Muršak. Švedi so zmagali s 3:2, slovenski napadalec pa je moral zaradi prekrška s komolcem v 29. minuti predčasno pod prho. 

Prekršek Jana Muršaka, zaradi katerega je prejel tekmo prepovedi:

 

V isti skupini je Grenoble trenerja Eda Terglava gostoval pri finskem podprvaku Kärpät Oulu in izgubil z 1:3.

Saboličevi začeli s porazom

Kot prvi od Slovencev je bil v četrtek na delu napadalec Robert Sabolič, ki je s švicarskim prvoligašem Ambri-Piotta gostoval pri podprvaku tekmovanja Red Bull München in izgubil z 0:3.

Robert Sabolič je s soigralci Ambri-Piotta ligo prvakov odprl s porazom z 0:3. | Foto: Peter Podobnik / Sportida Robert Sabolič je s soigralci Ambri-Piotta ligo prvakov odprl s porazom z 0:3. Foto: Peter Podobnik / Sportida

Švicarski prvoligaš Ambri-Piotta, za katerega igra napadalec Robert Sabolič, je na gostovanju pri lanskem finalistu lige prvakov Red Bull München izgubil z 0:3. Švicarji so sprožili kar 47 strelov, a je bil nemški vratar Danny aus den Birken zanje nerešljiva uganka. Saboliča in soigralce nova tekma lige prvakov čaka že v soboto, ko bodo gostovali na švedskem pri Farjestad BK.

Tudi v novi sezoni hokejske lige prvakov sodeluje 32 moštev, razdeljenih v osem skupin. V skupinskem delu, ki poteka med 29. avgustom in 16. oktobrom, vsaka ekipa v skupini odigra po dve tekmi z vsakim nasprotnikom (doma in v gosteh).

Najboljša kolektiva vsake skupine se bosta po skupinskem delu uvrstila v osmino finala, ki se bo začela 12. novembra. Finale, v katerem bo le ena tekma, bo na sporedu 4. februarja.

Skupina G, 1. krog

Skupina E, 1. krog

Skupina H, 1. krog

Preberite še:

Robert Kristan
Sportal Robert Kristan: Prej ko se sprijazniš, da je konec kariere, bolje je, sicer težko 'zvoziš' #video
Ken Ograjenšek
Sportal Sabolič odhaja v Nemčijo, Ograjenškovi na zahtevni premieri
Ne spreglejte