Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2022,
14.42

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

IceHL HK Olimpija

Ponedeljek, 5. 12. 2022, 14.42

1 leto, 2 meseca

olimpija ima v zadnjih dneh več razlogov za zadovoljstvo

"Lahko bi se razpletlo tudi drugače"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
KAC Celovec HK Olimpija | Olimpija ima v zadnjih dveh tednih več razlogov za zadovoljstvo. | Foto EC-KAC/Kuess

Olimpija ima v zadnjih dveh tednih več razlogov za zadovoljstvo.

Foto: EC-KAC/Kuess

Hokejisti HK SŽ Olimpija imajo v zadnjih desetih dneh več razlogov za zadovoljstvo, zadnje predstave jim lahko vlivajo samozavest za veseli december. Čeprav se jim nedeljski obračun v razširjenem avstrijskem prvenstvu v Celovcu točkovno sicer ni izšel, je bil trener Mitja Šivic z več stvarmi zadovoljen: "Nič slabega ne morem reči o svojih fantih, garali so, se držali sistema, a žal nam je uspelo zadeti le enkrat."

KAC Celovec
Sportal Olimpija z enim golom prekratka za nove točke, Kuralt igralec kroga

Ljubljanski hokejisti so po klavrnem obdobju, ko so v natanko mesecu dni (med 23. oktobrom in 23. novembrom) na desetih tekmah ICEHL zgolj dvakrat zmagali in vknjižili pičlih šest točk, zadnje dni lahko bolj vedrega obraza. Na štirih obračunih so zbrali več točk kot prej v vsem mesecu. Potem ko so po izvajanju kazenskih strelov klonili pri Linzu, so premagali vroči Beljak in neposrednega tekmeca v boju za deseterico Pustertal, v nedeljo pa po izenačenem srečanju izgubili pri oslabljenih Celovčanih.

ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV Mitja Šivic | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Lahko bi se obrnilo drugače

"Mislim, da je bila zelo izenačena tekma, ki bi se lahko razpletla tudi v našo korist. Oni so bili zelo dobri v obrambi, niso nam dajali lahkih priložnosti, morali smo si jih priboriti. In smo si jih, kar veliko priložnosti za gol smo imeli, a nismo zadeli. Mora pa na takšnih tekmah, ko odloča en gol, klikniti tudi naša igra z igralcem več," je po porazu z 1:3, Korošci so zadnji zadetek dosegli v nebranjen gol, v izjavi za ICEHL dejal trener Ljubljančanov Mitja Šivic.

Njegovi varovanci, v postavo se je po dveh mesecih in pol odsotnosti vrnil rekonvalescent Marc-Olivier Vallerand, so se v zaostanku znašli v 7. minuti, ko so gostitelji izkoristili igralca več. Še pred prvim odmorom je Carl Neill izenačil, rezultat 1:1 je vztrajal do 46. minute, ko so domači drugič premagali Žana Usa. Olimpija je iskala izenačenje, poskušala tudi brez vratarja, a se razpoloženi domači čuvaj mreže Sebastian Dahm ni pustil več premagati, zbral je 31 obramb. 

HK SŽ Olimpija : Pustertal
Sportal Prvič po oktobru Olimpija zmagala dvakrat zapored

Olimpija bo nove točke ICEHL iskala v petek, ko v Tivoli prihaja Linz. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Olimpija bo nove točke ICEHL iskala v petek, ko v Tivoli prihaja Linz. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Borili so se, se držali sistema, a ni šlo v gol"

"Po drugi tretjini sem bil vesel, da smo, kjer smo, čeprav bi lahko vodili. Nismo naredili veliko napak v obrambi, smo pa za eno plačali ceno. O svoji ekipi ne morem reči nič slabega, fantje so se borili, garali, držali so se sistema, a žal nam je uspelo zadeti le enkrat," je še dodal Šivic.

Že po petkovi zmagi je dejal, da gredo v pravo smer, in poudaril, da mu ni bilo pretežko, ko so se ujeli v primež porazov, a da mu niti zdaj ni lahko, ko igrajo tako disciplinirano, kot v tej sezoni še niso, zato je za njimi nekaj dobrih izidov.

V petek prihaja Linz

Njegova zasedba je še vedno na desetem mestu ICEHL, točko za devetim Gradcem in pet pred najbližjim zasledovalcem Pustertalom. Naslednjo tekmo bo odigrala v petek (19.15), ko se bo na domačem ledu Linzu poskušala oddolžiti za poraz po kazenskih strelih izpred desetih dni.

 Lestvica ICEHL

1. Innsbruck 23 tekem – 47 točk
2. Bolzano  22 – 44
3. Red Bull Salzburg  21 – 42
4. VSV Beljak 24 – 41
5.  Fehervar 24 – 40
6. Linz 22 – 37
.............................................
7. EC KAC 23 – 36
8. Vienna Capitals 22 – 34
9. Graz 99ers 24 –30
10. HK SŽ Olimpija 23 – 29 
--------------------------------------
11. Pustertal 23 – 24 
12. Asiago 20 – 19
13. Vorarlberg Pioneers 21 – 15

Red Bull Salzburg Aljaž Predan
Sportal Oslabljenim prvakom spodrsnilo pri zadnjih, Tirolci spet na vrhu
Ne spreglejte