Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 1. 2020,
17.10

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

legionarji Gašper Krošelj Extraliga Mlada Boleslav

Ponedeljek, 13. 1. 2020, 17.10

4 leta, 3 mesece

tudi v prihodnji sezoni v dresu mlade boleslavi

Krošelj podaljšal službovanje na Češkem, Kovačević se je poslovil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Gašper Krošelj | Slovenski vratar Gašper Krošelj bo tudi v prihodnji sezoni igral za češkega prvoligaša Mlado Boleslav. | Foto Getty Images

Slovenski vratar Gašper Krošelj bo tudi v prihodnji sezoni igral za češkega prvoligaša Mlado Boleslav.

Foto: Getty Images

Slovenski reprezentančni hokejski vratar Gašper Krošelj bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres češkega elitnoligaša Mlada Boleslav, h kateremu se je preselil leta 2018 in postal prvi čuvaj mreže kluba. Poškodovani branilec Sabahudin Kovačević in omenjeni klub pa sta se razšla. 
 

Jan Urbas
Sportal Urbas prepričal navijače, Kanadčan pa stroko in novinarje

Čeprav je do konca letošnjih sezon še kar nekaj časa, pri češkem prvoligašu Mlada Boleslav že razmišljajo o prihodnosti. Danes so sodelovanje podaljšali s štirimi hokejisti, med drugim tudi s slovenskim reprezentantom Gašperjem Krošljem. 

"Dokazal se je že drugo sezono"

"Gašper svoje kakovosti dokazuje že drugo sezono, tudi sam je zadovoljen tu," je dogovor z 32-letnim vratarjem za uradno stran kluba komentiral športni direktor Radim Vrbata. Strani sta se dogovorili za enoletno podaljšanje. 

Med najbolj zanesljivimi

Krošelj, ki se je h klubu preselil pred začetkom lanske sezone, je prvi vratar češkega kolektiva. V letošnjem tekmovalnem obdobju je branil na 29 tekmah (od 35) v Extraligi in zaustavil 92,3 odstotka vseh strelov, kar ga po zanesljivosti uvršča na četrto mesto med vsemi vratarji z vsaj desetimi odigranimi tekmami. 

Z 92,3 odstotka ubranjenih strelov je med najbolj zanesljivimi čuvaji mreže Extralige. | Foto: Vid Ponikvar Z 92,3 odstotka ubranjenih strelov je med najbolj zanesljivimi čuvaji mreže Extralige. Foto: Vid Ponikvar

Člana kluba v tej sezoni sta bila še dva Slovenca, napadalec Žiga Jeglič in poškodovani branilec Sabahudin Kovačević. Slednji ni več, saj je klub v torek sporočil, da so se z visokoraslim slovenskim stebrom obrambe, ki že več mesecev okreva po težki poškodbi vratne hrbtenice, dogovorili za konec sodelovanja. 

"Kovačević se mora osredotočiti nase in na svoje zdravje. Veseli nas, da je najhujše za njim, zdaj okreva v Sloveniji. Zelo nam je žal, da se je njegova zgodba tu tako končala. Želimo mu veliko zdravja in sreče," je slovo od izkušenega Slovenca komentiral Vrbata. 

Mlada Boleslav je trenutno na četrtem mestu Extralige. Vodi Liberec. Šest najboljših se bo po rednem delu neposredno uvrstilo v končnico, štirje pa se bodo borili za preostali četrtfinalni vstopnici. V lanski sezoni je Mlada obstala v četrtfinalu.

Preberite še:

Jesenice
Sportal Olimpija, Jeseničani in Kranjčani zanesljivo, Založani tesno
Ne spreglejte