Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 2. 2015,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NHL

Nedelja, 8. 2. 2015, 15.49

8 let

Forsberg popeljal Nashville na vrh lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Nashvilla so se z zmago s 3:2 po kazenskih strelih na gostovanju pri Floridi zavihteli na vrh severnoameriške lige NHL.

Nashville je na 53 tekmah zbral 76 točk, njegov najbližji zasledovalec Anaheim, ki je ponoči izgubil v gosteh pri Tampa Bayu s 3:5, pa je na 54 tekmah osvojil točko manj.

Dvoboj Floride in Nashvilla je odločil kazenski strel Filipa Forsberga, ki je v 56. minuti poskrbel tudi za izenačenje na 2:2. Dvajsetletni Šved, ki je z 48 točkami najboljši med novinci, je bil odločilni mož tudi 22. novembra v Nashvillu, ko sta se ekipi po kazenskih strelih prav tako razšli s 3:2.

"Filip je bil izvrsten. Izvrsten je že vso sezono. Dosegel je veliko točk, igral v pomembnih trenutkih tekem in vedno je zadovoljil," je svojega varovanca pohvalil trener Nashvilla Peter Laviolette.

Anaheim je na gostovanju v Tampi, ki je vodilna v vzhodni konferenci, zapravil možnost, da sam zasede mesto na vrhu NHL. Kalifornijci so že po prvi tretjini zaostajali z 0:3, v tretji pa že z 1:5, pri čemer je pri domačih Brian Boyle dosegel dva zadetka. Pri gostih je Ryan Getzlaf podal za 2:5, pred tem pa dosegel svoj 200. zadetek v NHL.

V derbiju centralne skupine je Chicago zmagal v St. Louisu s 4:2

Boston, osmi na vzhodu, je doma izgubil proti drugouvrščenemu moštvu vzhodnega dela lige Montrealu z 1:3. Za Montreal, ki je dobil vse štiri medsebojne dvoboje v sezoni, sta Dale Weise in Max Pacioretty prispevala po gol in podajo.

New York Islanders, četrta ekipa vzhodne konference, so v gosteh ugnali najslabšo ekipo lige Buffalo s 3:2. Gosti so sredi druge tretjine povedli s 3:0 in nato zdržali nalet domačih. Travis Hamonic je za zmagovalce dvakrat podal.

V derbiju centralne skupine je Chicago zmagal v St. Louisu s 4:2. Marian Hossa je bil mož odločitve, saj je po izidu 2:2 dosegel zadnja zadetka za Chicago. St. Louis ostaja tretji, Chicago pa četrti v zahodni konferenci.

Washington, šesti na vzhodu, je doma klonil pred Philadelphio z 1:3, kljub temu pa se je Aleksander Ovečkin s 33. zadetkom v sezoni na vrhu lestvice strelcev izenačil z Rickom Nashem.

Ta se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, ko so njegovi New York Rangers, sedmi na vzhodu, po podaljšku doma izgubili proti Dallasu z 2:3. Tekmo je odločil zadetek Aleša Hemskyja po dobri minuti podaljška. Dallas sicer skupaj z Minnesoto in Los Angelesom lovi Vancouver in Calgary, ki trenutno zasedata zadnji mesti zahodne konference, ki vodita v končnico.

Winnipeg, ki ima nekaj prednosti pred naštetimi, je tokrat s 5:3 odpravil Colorado. Mathieu Perreault in Dustin Byfuglien sta prispevala po zadetek in dve podaji, Mark Scheifele pa je dodal še dve asistenci. Vsi trije so igrali v istem napadu.

Anže Kopitar in njegov Los Angeles, ki pet točk zaostaja za sedmim oziroma osmim mestom v zahodni konferenci, bosta v noči na torek igrala v Columbusu.

Ne spreglejte