Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 7. 2014,
20.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Dwight King

Sreda, 30. 7. 2014, 20.33

8 let, 5 mesecev

Dwight King se je sporazumel z LA, še tri leta bo Kralj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kanadski napadalec Dwight King bo še tri leta član moštva, s katerim je letos osvojil naslov prvaka v hokejski ligi NHL. Pogodba naj bi bila vredna 4,37 milijona evrov.

King je letos s Kralji osvojil Stanleyjev pokal, v 26 tekmah končnice je zbral po tri gole in osem podaj, v 77 tekmah rednega dela pa je dosegel po 15 golov in podaj. Leta 2007 je danes 25-letnega napadalca LA na draftu izbral kot 109.

Sicer se prvaki, pri katerih blesti tudi naš hokejski as Anže Kopitar, še krepijo. Tako so julija podpisali pogodbi z izkušenima kanadskima napadalcema Adamom Cracknellom (prej St. Louis Blues) in Davidom van der Gulikom (Colorado Avalanche).

Pogodbe so podaljšali z mladim kanadskim vratarjem Jeanom-Francoisom Berubejem, kanadskim branilcem Brydenom McNabbom, kanadskim napadalcem Andyjem Andreoffom, še kanadskim branilcem Jeffom Schultzem (vsi so podpisali dveletne pogodbe) in pa z zvezdnikoma, slovaškim napadalcem Marianom Gaborikom (sedem let za dobrih 25 milijonov evrov) in ameriškim branilcem Mattom Greenom (štiri leta za 7,4 milijona evrov).

Ne spreglejte