Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2015,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

CSKA Moskva SKA Sankt Peterburg liga KHL Jan Muršak

Četrtek, 26. 3. 2015, 13.34

8 let

Dve vojski, en cilj in prelaganje vloge favorita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kontinentalna hokejska liga vstopa v predzadnjo serijo izločilnih bojev, ki bodo na zahodu ponudili finale pred finalom. Spopadla se bosta hokejska velikana CSKA Moskva in SKA Sankt Peterburg.

V igri za veliki finale lige KHL so še štiri ekipe, udarila se bosta kluba zahodne konference CSKA in SKA, na vzhodu pa se bo bila bitka med Kazanom in Sibirom. Od četverice je v kratki zgodovini lige na tron stopil le Kazan, ki je slavil v prvih dveh sezonah KHL (2009, 1010). A slovenske ljubitelje hokeja, pa tudi večino drugih hokejskih navdušencev, ki ne simpatizirajo s katerim od finalistov na vzhodu, bo verjetno bolj zanimal razplet prvega para, ki so ga ruski mediji označili kar finale pred finalom.

Nasproti si bosta namreč stali najboljši ekipi rednega dela lige, v katerem je bil najbolj prepričljiv CSKA Jana Muršaka, ki je najbližjega zasledovalca SKA za seboj pustil za 16 točk. A redni del je preteklost, ki trenutno nikogar ne zanima, pa čeprav si je rdeča armada s prvim mestom priigrala naziv ruski prvaki. A ta ne bo imel prave vrednosti, če v vitrinah ob koncu sezone ne bo Gagarinovega pokala.

Kljub trem zmagam se izogibajo vlogi favorita

Moštvi, v katerih sta največji imeni ruska zvezdnika Ilja Kovalčuk (SKA) in Aleksander Radulov (CSKA), sta palice v rednem delu prekrižali štirikrat. Rezultatska tehtnica je na strani vojakov iz Sankt Peterburga, ki so zmagali trikrat (4:3, 3:1, 3:1) in enkrat izgubili (3:5). Čeprav jim ruski strokovnjaki pripisujejo več možnosti za slavje, je trener SKA Vjačeslav Bikov oznako favorita strateško pripel CSKA.

"Osvojili so rusko prvenstvo, so samozavestni in za nas so vsekakor favoriti. Imajo odličnega Radulova, ki je gonilna sila ekipe, imajo izjemno močan drugi napad, ki ga sestavljajo tujci, in mnogo mladih moči, ki imajo veliko željo," je hvalnice na račun CSKA pel Bikov, ki se je tako verjetno želel nekoliko otresti pritiska. Zaveda se, da tako zlahka, kot je šlo lani, ko so CSKA v konferenčnem četrtfinalu izločili s 4:0 v zmagah, tokrat ne bo šlo.

Ne smejo nasesti provokacijam

"To je njihovo mnenje, tako izvajajo pritisk na nas. S tem se ne ukvarjamo preveč. Mi jih spoštujemo, vemo, da so kakovostno moštvo, zavedamo se, da lahko zadenejo iz nič, a se jih ne bojimo. Naredili bomo vse, da zmagamo," se je na besede Bikova odzval Radulov in opozoril na premišljenost na ledeni ploskvi, na katero je že večkrat pozabil: "Morali se bomo ustrezno odzvati na njihove provokacije. Morali bomo biti pametni in ostati mirni, v nasprotnem primeru nas bodo sodniki kaznovali."

Moštvo slovenskega napadalca ima prednost domačega terena, kar pomeni, da bodo serijo začeli z dvema domačima tekmama (26. in 28. marec), nato pa se bo konferenčni finale, v katerem igrajo na štiri zmage, preselil v Sankt Peterburg.

Ne spreglejte