Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2016,
16.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

VIenna Capitals Jean-Philippe Lamoureux liga EBEL

Nedelja, 19. 6. 2016, 16.51

6 let, 6 mesecev

Kadrovanje v avstrijski prestolnici

Dunajčani z zanesljivo okrepitvijo med vratnicama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Jean Philippe Lamoureux | Foto Sportida

Foto: Sportida

Vodstvo Vienna Capitals je poskrbelo za dva pomembna podpisa na pogodbah. Še naprej v klubu ostaja veteran Philippe Lakos, med vratnicama pa bo stal nekdanji član Olimpije in Beljaka Jean-Philippe Lamoureux.

V avstrijski prestolnici v zadnjih dneh pospešeno gradijo ekipo za prihodnjo sezono, ki se bo začela 15. septembra. Z nedeljsko novico so zagotovo razveselili svoje navijače. Rumeni dres bo še naprej nosil na Dunaju rojeni Philippe Lakos, zadnje desetletje nepogrešljivi branilski član kluba iz avstrijske prestolnice. Veteran, ki že vse od sezone 2003/04, z enoletnim vmesnim postankom v Innsbrucku, drsa v tem klubu, se mu je zavezal še za eno sezono, mogoče pa je tudi podaljšanje.

Ob Lakosu pa so Dunajčani poskrbeli za odmevno okrepitev med vratnicama, med katerima bo v prihodnje stal nekdanji član Olimpije in Beljaka Jean-Philippe Lamoureux. Najzanesljivejšega vratarja lanske sezone – na 61 tekmah je zaustavil 93,1 odstotka vseh strelov, v končnici je bil 94,5-odstotno zanesljiv – se je povezovalo tudi s Salzburgom, kamor se je preselil Bernhard Starkbaum, in Švedsko, a je na koncu pristal na Dunaju. Za 31-letnega Američana bo to že šesta sezona v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Član Vienna Capitals pa ostaja še en nekdanji hokejist Olimpije, branilec Jamie Fraser in klub sta se dogovorila za podaljšanje sodelovanja za še dve sezoni.

Dunajčani so bili zadnjič prvaki v sezoni 2004/05, v lanski pa so končali v četrtfinalu, v katerem sta jih zaustavila prav Lamourex in beljaška druščina.

Olimpija v lovu za Kristanom

Po pisanju časnika Delo so se pri ljubljanski Olimpiji, ki je konec tedna dobila blagoslov za obstanek v ligi EBEL, podali v lov za Robertom Kristanom, ki je potrdil dogovarjanja, a zanikal, da bi postal član kluba.

 

 Trenutna ekipa Dunaja za sezono 2016/17:

Vratarja: David Kickert, Jean-Philippe Lamoureux
Branilci: Dominic Hackl, Tyler Cuma, Jamie Fraser, Collin Bowman, Phil Lakos
Napadalci: Rafael Rotter, Julian Großlercher, Jonathan Ferland, Andreas Nödl, Mario Fischer, Tyler Vause, Macgregor Sharp.

Ne spreglejte