Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 12. 2013,
11.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Gregor Koblar

Torek, 3. 12. 2013, 11.17

6 let, 7 mesecev

"Dunaj nam kar ustreza. Upamo, da se nam odhod ne bo preveč poznal."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po skoraj tednu tekmovalnega premora zeleno-bele čaka novo gostovanje, na katerem se bodo zoperstavili hokejistom iz avstrijske prestolnice. "Dunaj nam kar leži," pred obračunom pravi Gregor Koblar.

Za hokejisti Olimpije je tekmovalno miren teden, kar pa ne pomeni, da ni prinesel (pričakovanih) pretresov. Po zmagi nad Sapo Fehervar se je moštvo sporazumno razšlo z z novopečenim članom Innsbrucka Jeffom Ulmerjem, ki ga dejstvo, da plače v Tivoliju zamujajo, ni pustilo ravnodušnega. Proste roke pri iskanju delodajalca ima tudi vratar Jerry Kuhn, čigar zamenjava bi lahko bil veteran Alex Westlund. Ta je sicer z "zmaji" doživel najlepše trenutke v ligi EBEL, uvrstitev v finale, a se Američan, ki bo konec decembra dopolnil 38 let, potem ko je sredi lanske sezone v Linzu dobil nogo, ne znajde najbolje. Po odhodu iz Gornje Avstrije je kratek čas preživel pri slovaškem Popradu in nemškem drugoligašu, v letošnji sezoni pa ni prepričal vodstva ekipe iz lige ECHL, tako da pravega tekmovalnega ritma ni občutil. In kako vse te mogoče menjave in prenehanje sodelovanja z Ulmerjem vplivajo na fante? "Še vedno je v redu vzdušje, še vedno dobro delujemo skupaj," je bil kratek in jedrnat Gregor Koblar.

V prvi napad Hočevar, sistem morajo še osvojiti A pustimo prihodnost in mogoče spremembe in se osredotočimo na sedanjost. Olimpijo zvečer čaka nov preizkus pri ekipi, ki je Ljubljančane v tej sezoni dvakrat premagala. Pred skoraj dvema mesecema je bilo v Ljubljani 1:2, tri dni pozneje na Dunaju pa 4:2. "Dunaj nas je sicer res dvakrat premagal, ampak mislim, da nam oni kar ustrezajo. Vsekakor bo treba biti discipliniran vso tekmo, kar ponavljamo že vso sezono, in skoncentriran v obrambi. Ob tem bomo morali paziti na prekrške, da ne bo nepotrebnih kazni," o receptu, ki bi prinesel ugoden rezultat, razmišlja Koblar in razkrije poudarke, ki so jim na treningih v zadnjem tednu posvečali največ pozornosti: "Veliko smo delali pri sistemu, ki ga moramo še v popolnosti osvojiti, in veliko časa namenili drsalnim vajam. Posvetili pa smo se tudi igri z igralcem več, ki nam na preteklih tekmah ni šla najbolje."

Zgodile pa so se tudi spremembe v prvem napadu, kjer bo položaj Jeffa Ulmerja poskušal zapolniti Matej Hočevar: "V prvo peterko se je preselil Hočevar, mislim, da drugih velikih sprememb, ne bo. Morda bo kdo ob 'power-playu' dobil več priložnosti. Malo se pozna, ker morajo fantje menjati položaje, ampak se hitro navadijo na igro s preostalimi. Upamo, da se Ulmerjev odhod ne bo preveč poznal."

Koliko se bo odsotnost zdaj že nekdanjega najučinkovitejšega "zmaja" s 23 točkami poznala, bo jasno okoli 21.30, obračun v avstrijski prestolnici se bo začel ob 19.15. Je pa že zdaj jasno, da ljubljanske hokejiste pravi preizkus fizične zmogljivosti čaka prihodnji teden, ko bodo v sedmih dneh odigrali štiri tekme. Festival domačega niza tekem bodo odprli v ponedeljek proti nocojšnjim nasprotnikom.

Ne spreglejte