Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 2. 2012,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL

Ponedeljek, 13. 2. 2012, 17.11

8 let

Dunaj in Beljak z mikromožnostmi za končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred moštvi v hokejski ligi EBEL je le še zadnji krog, v katerem bomo dobili še zadnja potnika v končnico. Najbolje kaže Gradcu in Znojmu, Dunaj in Beljak imata za kaj takega majhne možnosti.

V kvalifikacijski skupini nastopa pet ekip, dve potujeta v končnico, preostale pa bodo končale z nastopi za to sezono v EBEL. Le Acroni Jesenice so izgubile tudi vse teoretične možnosti za končnico, medtem ko imajo preostale štiri ekipe še možnosti. V zadnjem krogu bosta na sporedu para VSV Beljak – Graz 99ers in Vienna Capitals – Acroni Jesenice.

V zadnjem krogu je možnih enajst različnih scenarijev, v najboljšem položaju sta Znojno in Gradec. Od omenjenih enajstih scenarijev kar sedem oziroma osem končnih rezultatov pelje omenjeni ekipi v končnico (1. zmaga VSV v podaljšku/kaz. strelih in zmaga Dunaja; 2. zmaga VSV v podaljšku/kaz. strelih in zmaga Jesenic; 3. zmaga Gradca po rednem delu in zmaga Jesenic; 4. zmaga Gradca in zmaga Dunaja v podaljšku/kaz. strelih; 5. zmaga Gradca in zmaga Dunaja med +1 in +4 zadetki razlike, vendar ne z 9:5; 6. zmaga Gradca v podaljšku/kaz. strelih in zmaga Jesenic; 7. zmaga Gradca v podaljšku/kaz. strelih in zmaga Jesenic v podaljšku/kaz. strelih).

Kot osmi možni scenarij, ki bi poleg Gradca popeljal v končnico Znojmo, je žreb. Vendar pa bi slednji lahko namesto Orlov določil tudi Dunaj. Do žreba med Znojmom in Dunajem bi prišlo, če bi slednji ugnal Jesenice z 9:5, hkrati pa bi zmagal tudi Gradec. Dunajčane peljeta v končnico še dva scenarija. Po prvem bi moral zmagati skupaj z Beljakom, drugi potnik bi bil Znojmo. Ob drugem scenariju bi se v končnico prebil skupaj z Gradcem, do tega pa bi prišlo od zmagi nad Jesenicami za več kot pet zadetkov, hkrati pa bi moral zmagati tudi Gradec. Beljak je v najslabšem položaju, v končnico ga pelje le zmaga nad Gradcem, hkrati pa bi morale zmagati tudi Jesenice.

Ne spreglejte