Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2018,
21.28

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

1

Natisni članek

državno prvenstvo HK Olimpija HDD Jesenice

Torek, 10. 4. 2018, 21.28

6 let

Državno prvenstvo, finale, druga tekma

Jeseničani zapustili vročo Ljubljano z nasmeškom na obrazu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

1

Olimpija Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Finalna serija državnega prvenstva se je nadaljevala v ljubljanskem Tivoliju, kjer so si hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice v razburljivi tekmi proti HK SŽ Olimpija priigrali drugo zmago (5:3) in tako prišli do zaključnega ploščka za naslov prvaka, ki ga lahko izkoristijo v četrtek v Podmežakli. Olimpija je v zadnji tretjini še vodila (3:2), nato pa so Jeseničani preveseli tehtnico na svojo stran.

V finalu državnega prvenstva se tudi letos merita največja slovenska rivala Jesenice in Olimpija. Vloga favorita je na strani gorenjske ekipe, ki je na ducatu letošnjih tekem zmajem podlegla le enkrat, a prva obračuna finalne serije sta bila precej izenačena.

Na uvodnem srečanju za državno zvezdico so železarji po vodstvu s 3:0 na koncu zmagali s 3:2, na drugem pa do 48. minute zaostajali (2:3), nato pa priredili preobrat in odpeljali zmago (5:3).

Jeseniški vratar Clark Saunders je klonil že v 56. sekundi, železarji so ljubljansko vodstvo izničili do konca uvodne tretjine, na začetku druge pa prvič povedli. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseniški vratar Clark Saunders je klonil že v 56. sekundi, železarji so ljubljansko vodstvo izničili do konca uvodne tretjine, na začetku druge pa prvič povedli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Moštvi sta v torek palice prekrižali v Tivoliju, kjer Gorenjci na uradni tekmi niso izgubili že skoraj dve leti. Trener Olimpije Jure Vnuk že ob dalj časa  poškodovanem prvem vratarju Robertu Kristanu ni mogel računati na kapetana Matica Kralja. Na sobotni prvi finalni tekmi si je strgal notranjo kolensko vez. Jeseničani so pogrešali napadalca Miho Brusa.

Okoli 1.500 gledalcev je spremljalo enega najbolj izenačenih derbijev v sezoni, na katerem so zmaji, ki so imeli v uvodni tretjini pobudo, že v 56. sekundi povedli z zadetkom Aljaža Chvatala. Železarji so čez nekaj minut izenačili prek Tadeja Čimžarja, na začetku drugega dela pa ob igralcu več, ko je bil natančen Luka Kalan, povedli.

Fotogalerija skozi objektiv Matica Klanška Veleja

Fotogalerija
1 / 18

Do ene od sodniških odločitev, ki je razjezila privržence Ljubljančanov, je prišla sredi tekme, ko si je kazen zaradi nepravilne opreme - na odpeto čelado je opozarjal dlje časa - prislužil Tilen Spreitzer. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Do ene od sodniških odločitev, ki je razjezila privržence Ljubljančanov, je prišla sredi tekme, ko si je kazen zaradi nepravilne opreme - na odpeto čelado je opozarjal dlje časa - prislužil Tilen Spreitzer. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V nadaljevanju je domače priključil Miha Pesjak, po strelu Andreja Hebarja v stičišče prečke in vratnice so mnogi že videli vodstvo Olimpije, vendar se rezultat ni spremenil. Vnuk je želel ogled videoposnetka, a si ga delilci pravice niso ogledali. Zakaj njegova želja ni bila uslišana, trener zeleno-belih po tekmi ni vedel.

Ljubljančani so v zadnji tretjini po golu Mihe Zajca povedli in držali prednost do 48. minute, ko praktično praznega gola ob igralcu več ni bilo težko zadeti osamelemu Urbanu Sodji. Tri minute zatem je Tilna Spreitzerja po lepi akciji premagal Aleksandar Magovac in priskrbel novo vodstvo Jesenic. 

Olimpija je dve minuti pred koncem brez vratarja poskušala izsiliti podaljšek, kar so Jeseničani izkoristili, Kalan je poslali plošček v prazen gol in postavil končnih 5:3.

V četrtek bodo lahko Jeseničani tako na domačih tleh (tekma se bo začela ob 19. uri) lahko izkoristili zaključni plošček za prvaka, saj v seriji na tri zmage vodijo z 2:0.

Državno prvenstvo, finale, druga tekma

Torek, 10. april

HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 3:5 (1:1, 1:1, 1:3) /0:2/
Chvatal 1., Pesjak 28. (PP1)., Zajc 42.; Kalan 21. (PP1)in 60. (EN), Čimžar 9., Sodja 48. (PP1), Magovac 51.

PP1-zadetek z igralcem več
EN-zadetek v prazen gol

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage; tretja tekma bo v četrtek ob 19. uri v Podmežakli

Ne spreglejte