Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2015,
21.51

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL končnica Washington Capitals Aleksander Ovečkin Anaheim Ducks Corey Perry

Torek, 28. 4. 2015, 21.51

4 leta, 3 mesece

Drama v New Yorku: Ward dve sekundi pred koncem zadel za zmago Washingtona (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V hokejski ligi NHL sta bili odigrani prvi dve tekmi konferenčnega polfinala. Po pravi drami so Washington Capitals premagali New York Rangers, lažji trening za Anaheim.

Obračun v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku je odločil Joel Ward, ki je zmagoviti gol dosegel pičli dve sekundi pred koncem razburljivega dvoboja, izkazal pa se je tudi ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je za zasedbo iz ameriške prestolnice prispeval zadetek in podajo za zmagoviti gol v izdihljajih tekme.

Washington je nadzoroval dvoboj in že v prvi tretjini po projektilu Ovečkina povedel z 1:0. Gostitelji so dolgo časa potrebovali, da so dosegli izenačujoči gol, to jim je uspelo šele dobre štiri minute pred koncem rednega dela. Po golu Jesperja Fasta je kazalo na podaljšek, a v sami končnici je znova zablestel Ovečkin, ki je dve sekundi pred koncem kot na pladnju podal plošček Wardu, ki je ukanil slovitega švedskega vratarja Henrika Lundqvista za končno zmago z 2:1. Pri zasedbi iz Washingtona se je izkazal tudi vratar Braden Holtby, ki je zaustavil 32 strelov hokejistov iz New Yorka.

Anaheim je na domačem ledu zanesljivo opravil s Calgaryjem, v igri mačke z mišjo pa sta bila najbolj razpoložena Corey Perry in Ryan Getzlaf. Prvi je zabil dva gola in prispeval dve asistenci, drugi pa je dosegel gol in trikrat nesebično asistiral svojim kalifornijskim soigralcem.

Gostitelji so bili za razred ali dva boljši od gostov iz Kanade, vseskozi so imeli nadzor nad tekmeci in v vsaki tretji dosegli po dva gola. Za Anaheim so poleg dvakratnega strelca Perryja in Getzlafa zadeli še Matt Beleskey, Patrick Maroon in Emerson Etem, za blede goste pa je častni izid dosegel Sam Bennett.

Drugi polfinalni par v vzhodni konferenci je Montreal - Tampa Bay, v zahodni pa Chicago - Minnesota.

Ne spreglejte