Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 1. 2021,
22.22

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice državno prvenstvo

Sobota, 2. 1. 2021, 22.22

3 leta, 3 mesece

državno prvenstvo, 2. januar

Prvi derbi leta 2021 po loteriji pripadel Jeseničanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
HDD Jesenice HK Olimpija | Hokejisti Jesenic so po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 premagali HK SŽ Olimpija. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 premagali HK SŽ Olimpija.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Zmagovalci prvega večnega derbija v letu 2021 so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki so velikega rivala HK SŽ Olimpija strli po kazenskih strelih (2:1), zmagoviti zadetek je dosegel še lani član Ljubljančanov Žan Jezovšek. Že pred zadnjo tekmo rednega dela  državnega prvenstva je bilo jasno, da bodo zmaji v četrtfinale krenili s prvega, železarji pa z drugega mesta. Jeseničani končnico proti Celju začenjajo že v ponedeljek, Olimpija pa proti Bledu 10. januarja.

Sportal Štajerski obračun Mariboru, znani vsi četrtfinalni pari

Ekipi sta se v pripravah na novo sezono in v tej do večernega derbija srečali petkrat. Dvakrat so tesno zmagali železarji (Poletna liga in polfinale Pokala Slovenije), dvakrat Olimpija (Alpska liga, DP), enkrat pa sta se razšli z remijem (Alpska liga). Jeseničani so tokrat po kazenskih strelih, po teh so zmagali tudi v pokalu, dodali še tretjo zmago.

Jeseničani so pogrešali kapetana Andreja Tavžlja, ki bo po operaciji roke odsoten vsaj dva meseca. Olimpija ni mogla računati na branilca Miho Logarja in Marka Čepona, za katerega je sezona končana, ter napadalca Anžeta Ropreta. 

Rajsar načel, Mušič izenačil, odločili so kazenski streli

Sašo Rajsar je v 17. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi, Olimpija je prek nekdanjega kapetana Aleša Mušiča izenačila v 34. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Sašo Rajsar je v 17. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi, Olimpija je prek nekdanjega kapetana Aleša Mušiča izenačila v 34. Foto: Peter Podobnik/Sportida Če je na zadnjem derbiju prvi zadetek padel šele v 54. minuti, tokrat nanj ni bilo treba čakati tako dolgo. V 17. minuti je Olimpijin vratar Paavo Hölsä poskus Jake Sodje še odbil, do odbitka je nato prišel Sašo Rajsar, zadel in postavil rezultat uvodne tretjine. V začetku druge se je nekdanji kapetan zmajev Aleš Mušič sam znašel pred Žanom Usom, a mu ga ni uspelo premagati. Je pa nato v 34. minuti, potem ko je plošček pred gol poslal Zajc, spretno podstavil palico in ugnal Usa. Ekipi sta na drugi odmor odšli z izenačenjem.

Tudi po 60. minutah je na semaforju pisalo 1:1, tako da je sledil podaljšek tri na tri, a tudi po petih minutah, v katerem je imel najlepšo priložnost Olimpijin Gal Koren, spremembe rezultata ni bilo. Zmagovalca so odločili kazenski streli. Olimpiji ni uspelo zadeti niti enkrat, pri domačih pa je bil uspešen Žan Jezovšek.

Kaj so povedali?

Žan Jezovšek je odločil zmagovalca. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Žan Jezovšek je odločil zmagovalca. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Nismo bili na pravi ravni. Veliko dvobojev ob ogradi smo izgubili. Oni so bili povsod, mi pa smo se nekako 'šlepali'. Morali bi iti bolj agresivno v dvoboje. Kljub temu smo s slabo igro iztržili točko. Loterija. Na tem ne moremo graditi, je pa to ena brca v rit," je po porazu v mikrofon Šport TV dejal napadalec Olimpije Tadej Čimžar.

"Na začetku je bilo morda malo panike, saj dolgo časa nismo imeli težke tekme. To se je malo čutilo. A postajali smo vse boljši in tekmo po kazenskih strelih srečno pripeljali do konca. Fantje se z igralcem manj res borijo, vsa čast, ubranili so vse. To ti da samozavest, da dvigneš raven igre in paziš, da narediš preveč napak," pa je po zmagi razmišljal strelec odločilnega zadetka Jezovšek.

Fotogalerija s tekme (foto: Peter Podobnik/Sportida):
Fotogalerija
1 / 27

Olimpija po polfinale proti Bledu, Jesenice proti Celju

Jeseničani bodo četrtfinale proti Celju začeli že v ponedeljek, Olimpija pa bo prvo četrtfinalno tekmo z Bledom odigrala 10. januarja. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani bodo četrtfinale proti Celju začeli že v ponedeljek, Olimpija pa bo prvo četrtfinalno tekmo z Bledom odigrala 10. januarja. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Že pred današnjim srečanjem je bilo jasno, da se vrstni red državnega prvenstva po rednem delu ne bo spremenil. Zmaji so si že zagotovili prvo mesto, železarji, ki so pred tem derbijem izgubili dvakrat (enkrat z Olimpijo, enkrat pa presenetljivo s Triglavom), pa so osvojili drugo mesto.

Olimpija se bo v četrtfinalu DP pomerila z zadnjo ekipo rednega dela, HKMK Bled, Jeseničani pa s sedmim HK True Celje, ki ga kot trener vodi David Rodman. V preostalih parih se se bodo člani HK Triglav Kranj pomerili s HD Hidria Jesenice, HK Slavija Junior pa s HDK Maribor

Četrtfinale, igrali bodo na dve zmagi, bo par HDD Sij Acroni Jesenice – HK True Celje začel že v ponedeljek, preostali pa 10. oziroma 12. januarja. Polfinalne tekme bodo 26., 28. in 30. januarja.

Olimpija bi morala po derbiju že v nedeljo znova loviti alpske točke, a je gostovanje Lustenaua zaradi težav s koronavirusom v avstrijskem taboru prestavljeno. 

 

Državno prvenstvo

Sobota, 2. januar
HDD Sij Acroni Jesenice : HK SŽ Olimpija 2:1* (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) 
Rajsar 17. (Sodja, Stojan), Jezovšek (KS); Mušič 34. (Zajc)

*po kazenskih strelih

Postava Jesenice: Avsenik, Us; Crnovič, Djumić, Glavič, Hebar, Jezovšek, Kočar, Mašič, Perčič, Primožič, P. Rajsar, S. Rajsar, Seršen, Sodja, Stojan, Svetina, Ščap, Širovnik, Tomaževič, Urukalo. Trener: Mitja Šivic.

Postava Olimpija: Hölsä, Spreitzer; Bernard, Bohinc, Brus, Čimžar, Koren, Kujavec, Magovac, Mušič, Orehek, Pance, Planko, Sever, Simšič, Sotlar, Štebih, Ulamec, Zajc, Zibelnik, Zorko, Žeželj. Trener: Gregor Polončič.

Lestvica DP
1. HK SŽ Olimpija 14 tekem – 40 točk
2. HDD Sij Acroni Jesenice 14 – 35
3. HK Triglav Kranj 14 – 27
4. HK Slavija Junior 14 – 20
5. HDK Maribor 14 – 18
6. HD Hidria Jesenice 14 – 11
7. HK True Celje 14 – 10
8. HKMK Bled 14 – 7

 

Četrtfinale DP:

Prve tekme

ponedeljek, 4. januar
HDD Sij A Jesenice – HK TRUE Celje

nedelja, 10. januar 
HK SŽ Olimpija – HKMK Bled

torek, 12. januar 
HK Triglav Kranj – HD Hidria Jesenice
HK Slavija Junior – HDK Maribor

Druge tekme

ponedeljek, 11. januar 
HK TRUE Celje – HDD Sij A Jesenice

četrtek, 14. januar 
HKMK Bled – HK SŽ Olimpija
HD Hidria Jesenice – HK Triglav Kranj
HDK Maribor – HK Slavija Junior

Tretje tekme (v primeru 1:1 v zmagah)

torek, 19. januar 
HDD Sij A Jesenice – HK TRUE Celje
HK Triglav Kranj – HD Hidria Jesenice
HK Slavija Junior – HDK Maribor

sreda, 20. januar
HK SŽ Olimpija – HKMK Bled

*v polfinale napreduje ekipa, ki prva zmaga dvakrat, polfinalne tekme bodo 26., 28. in 30. januarja.

HK Olimpija Val Gardena Anže Ropret
Sportal Olimpija se je od leta poslovila z domačo zmago nad Asiagom
Sportal Kranjčani z zmago potrdili tretje mesto
 
Ne spreglejte