Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2020,
22.05

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

3

Natisni članek

HK Celje HK Olimpija HD Hidria Jesenice HDD Jesenice državno prvenstvo

Torek, 15. 12. 2020, 22.05

1 leto, 2 meseca

državno prvenstvo, 15. december

Kaos v Podmežakli: 338 kazenskih minut za Jesenice in Olimpijo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

3

ol jes | Šest igralcev Olimpije in HD Hidra Jesenice je prejelo disciplinsko kazen igre, moštvi sta skupaj nabrali kar 338 kazenskih minut. Olimpija je zmagala z 8:0. | Foto Eva Brili Grebenar

Šest igralcev Olimpije in HD Hidra Jesenice je prejelo disciplinsko kazen igre, moštvi sta skupaj nabrali kar 338 kazenskih minut. Olimpija je zmagala z 8:0.

Foto: Eva Brili Grebenar

Na torkovi tekmi državnega prvenstva sta se v Podmežakli pomerili mladi železarji HD Hidria Jesenice in HK SŽ Olimpija. Obračun je bil rezultatsko precej manj napet od sobotnega derbija, ko so se Ljubljančani merili z jeseniškimi člani (HDD Sij Acroni Jesenice) in jih premagali z 2:0, saj so tokrat slavili z 8:0, je bilo pa precej bolj vroče na kazenski klopi. Moštvi sta si priigrali kar 338 kazenskih minut, kar 12 igralcev si je prislužilo disciplinsko kazen igre. Na drugi tekmi večera je HDD Sij Acroni Jesenice z 9:2 premagalo HK True Celje.

HDD Jesenice Bregenzerwald
Sportal Tekmo najstniških debijev zanesljivo dobili Jeseničani

Hokejisti vodilnega moštva državnega prvenstva so se še drugič v nekaj dneh pomerili z železarji. Po sobotni zmagi (2:0) nad člansko ekipo HDD Sij Acroni Jesenice so tokrat palice prekrižali še z mlajšo zasedbo Jeseničanov, HD Hidria Jesenice. Upravičili so vlogo favorita in na koncu z 8:0 vknjižili 11. zmago domačega prvenstva, v katerem ostajajo stoodstotni.

Pogost prizor s torkove tekme med ekipama Hidrie Jesenic in Olimpije | Foto: Pogost prizor s torkove tekme med ekipama Hidrie Jesenic in Olimpije In če rezultat ne bode v oči, pa je precej bolj nenavaden pogled na statistično kategorijo izključitev. Na vročem obračunu je imela sodniška trojka precej dela, ekipi sta si nabrali kar 338 kazenskih minut.

Kar 12 igralcev je prejelo 5+20 minut. Na jeseniški strani so si disciplinsko kazen igre prislužili Aljaž Lukan, Miha Oblak, Juš Dobravec, David Baloh, Filip Fartek in Nace Langus, na ljubljanski pa Martin Bohinc, Janez Orehek, Gregor Žeželj, Jan Drozg, Luka Čerenjak in Žiga Pance, ta je ob zmagi trikrat zadel.

Že v prvi tretjini so pesti pele med Lukanom in Bohincem, v zadnjih šestih minutah srečanja pa so si kazni nabrali še preostali.

Olimpija po 11 tekmah ostaja brez izgubljene točke na prvem mestu, hokejisti Hidria Jesenice pa so na prav toliko obračunih zmagali štirikrat in so peti.

Železarji še drugič v dveh dneh ugnali Celje

Na drugem torkovem srečanju sta se še drugič v dveh dneh pomerila HK True Celje in HDD Sij Acroni Jesenice. Potem ko so železarji v soboto zmagali z 10:1, so bili tokrat boljši z 9:2.
 

Državno prvenstvo 

Torek, 15. december
HK True Celje : HDD Sij Acroni Jesenice 2:9 (1:2,1:5,0:2)

HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija 0:8 (0:4, 0:1, 0:3)

Lestvica DP

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija v zadnjih minutah strla odpor večnih tekmecev
Ne spreglejte