Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 5. 2021,
22.17

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija državno prvenstvo

Ponedeljek, 3. 5. 2021, 22.17

2 leti, 11 mesecev

Državno prvenstvo, finale, 2. tekma

Olimpija z zmago na Jesenicah izenačila finalno serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
HDD Jesenice HK Olimpija, finale DP 2. tekma | Hokejisti Olimpije so na Jesenicah prišli do zmage in izenačenja finalne serije, ki se bo v sredo nadaljevala v Ljubljani. | Foto Morgan Kristan/Sportida

Hokejisti Olimpije so na Jesenicah prišli do zmage in izenačenja finalne serije, ki se bo v sredo nadaljevala v Ljubljani.

Foto: Morgan Kristan/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na drugi tekmi finala slovenskega prvenstva z 2:1 premagali velikega tekmeca HDD Sij Acroni Jesenice in serijo, v kateri igrajo na tri zmage, izenačili na 1:1. Tretji finalni obračun bo v sredo v Tivoliju.

HDD Jesenice HK Olimpija, finale DP 2. tekma
Sportal Ljubljančani na Gorenjskem do zmage in izenačenja serije

Potem ko so na uvodnem finalnem obračunu v gosteh slavili Jeseničani (5:2), je tudi na drugi tekmi zmaga pripadla gostom. V Podmežakli je Olimpija, ki je znova lahko računala na prvega vratarja Paava Hölsäja (na prvi tekmi je branil Tilen Spreitzer), nista pa tokrat pomagala kaznovani Martin Bohinc in poškodovani Miha Zajc, vknjižila zmago z 2:1.

Mreža se je zatresla že v drugi minuti, po strelu Tadeja Čimžarja iz bližine je domači vratar Žan Us plošček odbil, odbitek pa je v gol pospravil Mark Sever in postavil rezultat uvodne tretjine, v kateri so bili Ljubljančani precej nevarnejši tekmec, domači so sprožili zgolj tri strele na gol. 

Tudi drugi del se je začel po željah zeleno-belih, v 25. minuti je vodstvo zvišal kapetan Žiga Pance. Ljubljančani so pritiskali, narekovali tempo, v 39. minuti pa domačim, ki še vedno pogrešajo pomemben člen napada Blaža Tomaževiča, ponudili drugo priložnost za igro z igralcem več. Jeseničani so jo tokrat izkoristili, po strelu Erika Svetine se je v gneči pred golom pod zadetek podpisal Jaka Šturm in napovedal napeto tretjo tretjino. V tej so gostitelji na vse pretege poskušali najti gol priključka, bili za razliko od prvih 40 minut več pri strelu, tri minute pred koncem iz gola potegnili čuvaja mreže in napadli s šestimi igralci, a so zmaji zdržali in s tesno zmago finalno serijo izenačili (1:1).

Tretja tekma bo na sporedu v sredo ob 20. uri, ko si bo ena ekipa priigrala prvi zaključni plošček. Izkoristila ga bo lahko v petek na Jesenicah.

HDD Jesenice HK Olimpija, finale DP 2. tekma | Foto: Morgan Kristan/Sportida Foto: Morgan Kristan/Sportida "V drugi tretjini smo se na koncu ob power-play zadetku uspeli približati, v zadnji pa smo lovili gol za izenačenje. Zmanjkalo nam je na začetku tekme, prva polovica ni bila najboljša, na koncu pa je šlo vse na silo. Na žalost se ni obrnilo tako, kot bi se moralo. Gremo naprej. Pred nami sta še najmanj dve tekmi, če ne celo tri, tako da gremo menjavo po menjavo, tekmo po tekmo," je v pogovoru za RTV napadalec Jesenic Gašper Glavič obžaloval, da se niso zbudili že prej.

"Zmaga nam pomeni veliko, gre za prvaka. Jesenice nas v zadnji tretjini niso presenetile, morda smo se mi malo preveč nazaj povlekli. A na koncu zmaga, kar je najbolj pomembno. Tekme si hitro sledijo, tega smo vajeni, energije, sploh v finalu,je vedno veliko," pa je po izenačenju finalne serije dejal podajalec ob zmagovitem zadetku Nejc Brus.

Sportal Ograjenšek ostaja v Gradcu, Olimpija potrdila prihod

Naslov državnega prvaka iz leta 2019 brani Olimpija, lani so namreč tekmovanje zaradi pandemije predčasno prekinili in ga niso dokončali. 

Državno prvenstvo, finale, 2. tekma

Ponedeljek, 3. maj
HDD Sij Acroni Jesenice : HK SŽ Olimpija 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) /1:1/ 
Šturm 39. (Svetina, PP1); Sever 2. (Čimžar, Zibelnik), Pance 25. (Brus, Čimžar)
Poročilo s tekme

PP1-zadetek z igralcem več//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage
//-razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

Termini preostalih tekem finala: 5. in 7. maj, če bo potrebno, še 10. maj.

Luka Kalan
Sportal Vrača se med zmaje
Hk Olimpija Lustenau, polfinale, Alpska liga
Sportal Znano je, kdaj bo Olimpija začela novo tekmovalno poglavje

 

Ne spreglejte