Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2016,
15.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice HK ECE Celje

Petek, 25. 3. 2016, 15.11

6 let, 7 mesecev

"Dokazali smo, da smo dobra ekipa, ki zna stopiti skupaj v težkih trenutkih"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani na odločilni polfinalni tekmi Celjanom niso dopustili presenečenja in se z zmago uvrstili v finale. Po nočnem obračunu so se v obeh taborih strinjali, da so bile ključne izkušnje.

"Dokazali smo, da smo dobra ekipa, ki zna stopiti skupaj v težkih trenutkih"Malce pred 23.30 so si jeseniški hokejisti v domačem hokejskem hramu skočili v objem in se razveselili nove uvrstitve v finale državnega prvenstva, v katerem bodo branili naslov prvaka. Pot do četrtkovega veselja ni bila lahka. Na prvi polfinalni tekmi so doma z 0:3 izgubili proti Celju, se na drugi rešili v podaljšku, na odločilnem tretjem srečanju pa s 3:0 odpravili kneze.

"Prav vsaka tekma je bila za nas težka. Igrali smo v dveh tekmovanjih (polfinale lige INL in polfinale DP, op. a.), prisotna je bila utrujenost. Celjani so dobra ekipa, moram jih pohvaliti, zelo so se dvignili. Na prvi tekmi nismo igrali tako, kot bi morali, a nocoj smo pokazali, kaj znamo. To, da smo obrnili serijo, je le dokaz, da smo dobra ekipa, da se znamo rešiti tudi v težkih trenutkih in zmagati tudi utrujeni," se je po uvrstitvi v finale ob glasnem skandiranju domačih navijačev smejalo Sašu Rajsarju. Ta je z zadetkom v 56. minuti razblinil vse dvome o zmagovalcu in napovedal, da bodo v finalu izboljšali realizacijo.

Prvo tekmo za prvaka bodo odigrali v ponedeljek v Tivoliju, kjer bodo večnim tekmecem poskušali prekrižati načrte: "Zdaj se moramo čim bolj spočiti, v ponedeljek pa gremo v Ljubljano, kjer bo Olimpija favorit. Vemo, da nam bodo poskušali vzeti naslov, a mi ga bomo poskusili zadržati na Jesenicah. Gremo po 'kanto'."

 

 

Zaslužna je vsa ekipa

Žan Us je zaustavil prav vse strele Celjanov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žan Us je zaustavil prav vse strele Celjanov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Eden od jeseniških junakov četrtkove zmage je bil komaj 19-letni vratar Žan Us. Najstnik je že v ponedeljek zaustavil 40 strelov, včeraj pa ohranil mrežo nedotaknjeno ob 22 poskusih Celjanov. Zaradi pozne ure tekme je imel veliko več časa za razmišljanje o odločilnem srečanju, a je poskušal pritisk odmisliti, kar mu je dobro uspelo.

"Zadovoljen sem s svojimi predstavami, a za zmago je zaslužna vsa ekipa. Soigralci so mi zelo pomagali, tako da vse pohvale tudi njim," je izpostavil ekipno delo in se sprehodil skozi celotno serijo: "Bilo je res težko. Na prvi tekmi smo se doma opekli in izgubili pred domačimi gledalci, tako da je bilo res težko. V Celju je bilo še težje, a verjeli smo v to, da bomo na koncu zmagali mi, kar se je tudi uresničilo. Po mojem mnenju so prevlade izkušnje."

In kaj pričakuje od finala z Olimpijo? "Zagotovo bo zelo zanimiva serija, naša naloga bo, da ubranimo naslov. Dobro je, da so se letos pripravili (Olimpija se zaradi težav v klubu lanskega finala ni lotila stoodstotno, op. a.), saj ne bodo mogli imeti izgovora, ko jih bomo premagali (smeh, op. a.)."

 

 

Drugo tekmo bodo še dolgo obžalovali

"Na tej zadnji tekmi se je pokazalo, da Jeseničani premorejo veliko izkušenj, ki so na takšnih tekmah zelo pomembne. Morda je kar malo smešno izpadlo, da so se Jesenice branile proti Celju. A to je žal njihova realnost. Postavili so se nazaj, igrali obrambno, čakali na svoje priložnosti in jih izkoristili, nam pa je morda zmanjkalo malo izkušenj. Zmagali so, treba jim je čestitati," je po porazu dejal celjski branilec Žiga Grahut.

 

Žiga Grahut | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

 

Petindvajsetletnik, ki se je v zadnjih treh sezonah vselej veselil naslova državnega prvaka (v sezonah 2012/13 in 2013/14 z Olimpijo, lani z Jesenicami), bo še dolgo obžaloval drugo polfinalno srečanje, na katerem so železarji zmagali v podaljšku: "Naredili smo največ, kar smo lahko. Na prvi tekmi smo jih presenetili, bili so zelo utrujeni, morda tudi niso bili dovolj pripravljeni na nas. Odigrali smo rutinirano in zmagali. Na drugi tekmi pa so zmagali z veliko sreče. Šli so na vse ali nič, mi pa nismo izkoristili svojih priložnosti. Škoda je druge tekme, ki jo bomo verjetno obžalovali do začetka prihodnje sezone. A zdaj nimamo kaj, bili so boljši v seriji treh tekem, zmagali so na dveh, mi pa na eni."

 

Tivoli čaka na prvo finalno tekmo


Prvo finalno srečanje med Olimpijo in Jesenicami – v finalu bodo igrali na tri zmage – bo v ponedeljek, 28. marca, ob 17.30 v dvorani Tivoli. Naslednji dve tekmi sta predvideni za četrtek, 31. marca, (v Podmežakli) in ponedeljek, 4. aprila (v Tivoliju).

 

Ne spreglejte