Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
19.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

priprave reprezentanca Matjaž Kopitar

Torek, 2. 4. 2013, 19.12

7 let, 12 mesecev

Če se bodo lahko pogledali v ogledalo, potem bo v redu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po preživetih 14 dneh v Kranju se je članska hokejska izbrana vrsta danes tudi uradno zbrala v Mariboru. Strokovni štab ima na voljo 21 igralcev, ki že komaj čakajo na prvo tekmo, ki bo v petek.

Maribor je v zadnjih dneh povsem športno obarvan in deluje kot kakšno športno pripravljalno središče. Rokometaši Slovenije se pripravljajo na sredino tekmo z Islandijo, še številčnejši pa so hokejisti oziroma hokejistke. Reprezentanca do 18 let se je prav danes odpravila na svetovno prvenstvo, zjutraj pa so jih nadomestili člani. Do petka bo štajerska prestolnica dom za žensko člansko reprezentanco, ki jo čaka prvenstvo v Novi Zelandiji.

''Po vseh zapletih z Bledom in Tivolijem je bila moja prva želja Maribor. Štajerska prestolnica mi ni tuja. V Mariboru sem namreč preživel dve čudoviti leti. Predvsem zaradi sodelavcev, ki sem jih imel. Zato z izbiro kraja res nismo zgrešili. Sicer je to za nas šele prvi dan, a so vsi nemudoma pokazali interes, da nam pomagajo,'' je izbiro komentiral Matjaž Kopitar, ki je pri ''lisjakih'' bil dve sezoni v dvojni vlogi. Kot trener in igralec. Ima pa slovenski selektor tudi nekaj grenkih spominov na Maribor, in sicer za čas priprav leta 2008, ko je bil pomočnik selektorju Matsu Waltinu:''Pred prvenstvom v Halifaxu so se dogajale čudne stvari. Vendar sem prepričan, da se kaj takega ne more več ponoviti.''

Brez Marcela si ni predstavljati reprezentance

Na voljo ima trenutno 21 hokejistov, štiri vratarje, šest branilcev in 11 napadalcev. Še naprej prevladujejo mladi, večina nosilcev še ni zaključila s klubskimi obveznostmi.

Strokovno vodstvo tako z enim očesom spremlja, kaj se dogaja in kdaj bi se kdo lahko priključil izbrani vrsti. Največ strahu povzročajo poškodbe, ki ''risov'' tokrat nočejo obiti. Marcel Rodman si je poškodoval dimeljsko mišico, Robert Sabolič ima poškodovano rebro. Član Ingolstadta pride v četrtek, zdravniški pregled bo dal odgovor, kdaj bo lahko začel s treningi. ''O poškodbah se pogovarjamo pred vsako reprezentančno akcijo. Lige se bližajo h koncu, vložek je vedno večji, zato je tudi večja možno poškodb,'' razmišlja 47-letni strateg. Po prvih ocenah naj bi bil Marcel z ledenih ploskev odsoten najmanj tri tedne. Da bi ga še kako pogrešali, se strinja tudi Jan Urbas, ki je bil na kvalifikacijskem turnirju na Danskem v napadu skupaj z bratoma Rodman: ''Marcel je v izbrani vrsti že dolgo časa viden člen. Vsi upamo, da bo lahko zaigral. Zelo težko si predstavljam reprezentanco brez njega.''

Z Avstrijo tudi na Dunaju

Ob bratih Rodman, omenjenemu Saboliču, od nosilcev manjkajo še kapetan Tomaž Razingar, Rok Tičar, Žiga Jeglič, Žiga Pavlin, Aleš Kranjc, Aleš Mušič in Žiga Pance. Tako bodo v petek in soboto proti Italiji več priložnosti dobili mlajši igralci, nekateri bodo v članski izbrani vrsti zaigrali celo prvič.

''Rezultat ne bo v ospredju, vsak bo imel priložnost, da se izkaže. Zato ne želim pritiskati na fante. Naj bodo sproščeni in pokažejo, kaj znajo. Naj dajo maksimum od sebe. Če se po tekmi lahko pogledaš v ogledalo, potem veš, da je bilo v redu,'' pred prvima obračunoma pravi Kopitar, že v torek in sredo pa bosta novi preizkušnji. Tokrat proti Kazahstanu. Zadnji tekmi v štajerski prestolnici bosta na sporedu 19. in 20. aprila proti Avstriji, Hokejska zveza Slovenije pa se je z našimi severnimi sosedi dogovorila še za en termin. Reprezentanci se bosta pomerili 26. aprila na Dunaju, strokovni štab Slovenije si sicer želi še ene preizkušnje ob koncu meseca, vendar bo videl, če bo do dogovora prišlo. Proti severu Evrope bodo ''risi'' odpotovali drugega maja.

Ne spreglejte