Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nashville Predators Peter Laviolette Carolina Hurricanes liga NHL

Torek, 6. 5. 2014, 21.47

8 let

Carolino je popeljal do svetega grala. Bo našel recept tudi za "predatorje"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vajeti Nashville Predators, ki so drugo sezono zapored ostali brez končnice, bo v prihodnje prevzel Peter Laviolette, ki je leta 2006 do Stanleyjevega pokala popeljal moštvo Carolina Hurricanes.

Potem ko se je moral sredi aprila od Nashvilla posloviti strateg Barry Trotz, ki je klub vodil zadnjih 15 sezon, je vodstvo našlo novega dirigenta. Predatorjem bo v prihodnje – podpisal je večletno pogodbo – poveljeval Peter Laviolette, ki je bil od sezone 2009/2010 glavni trener Philadelphia Flyers, pri katerih je po zgolj treh tekmah letošnje sezone dobil nogo. Največji trenerski uspeh je 49-letnemu Američanu uspel v sezoni 2005/2006, ko je s Carolino Hurricanes osvojil naslov prvakov lige NHL. In na njegove izkušnje stavijo pri Nashvillu. "Osvojič je Stanleyjev pokal, torej Peter ve, kakšne ukrepe je treba sprejeti, da bo naša ekipa dosegla cilje. Gre za velikega hokejski um, ki ima zmagovalno miselnost in ki mladim pomaga, da razvijejo svoj potencial v popolnosti. Veselimo se, da bo prevzel naloge takoj, ko se vrne iz svetovnega prvenstva v Minsku (Laviolette bo na svetovnem prvenstvu selektor reprezentance ZDA, op. a.)," je nad trenersko okrepitvijo navdušen generalni direktor David Poile.

Nove izkušnje s klubom, ki je zadnji dve sezoni ostal brez končnice, se veseli tudi Laviolette, ta bo poudarek namenil tudi mladim: "Všeč mi je jedro ekipe. Imamo dva najboljša igralca na svojih položajih – branilca Shea Weberja in vratarja Pekko Rina – ter trdno skupino veteranov in mladih, vzhajajočih talentov. Moja naloga bo med drugim vzpostaviti sistem, ki bo našim mladim napadalcem omogočal, da razvijejo svoj potencial. Strast in predanost prav vsakega hokejista bosta potrebni, da bi bili lahko vsako leto v končnici in se bojevali za Stanleyjev pokal. Komaj čakam, da se začne moj izlet v Nashvillu."

Ne spreglejte