Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2015,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Calgary Flames Minnesota Wild

Petek, 27. 3. 2015, 22.25

8 let

Calgary, ki diha za ovratnik Kraljem, izgubil v Minnesoti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar in njegovi soigralci pri Los Angelesu se tokrat lahko zahvalijo Minnesoti, ki je v ligi NHL premagala Calgary, njihovega neposrednega tekmeca za vstop v končnico.

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na soboto na sporedu tri tekme. Minnesota Wild so doma s 4:2 premagali Calgary Flames, Edmonton Oilers so bili s 4:0 boljši od Dallas Stars, Chicago Blackhawks pa so z 2:5 izgubili proti Columbus Blue Jackets.

Columbus se je v gosteh znesel nad Chicagom, zmagal je s 5:2. Cam Atkinson je dosegel hat-trick, izkazal se je že v prvi tretjini, ko so gostje zabili štirikrat, od tega je dvakrat mrežo gostiteljev zatresel prav Atkinson, ki je bil uspešen še v zadnji minuti tekme. Modri jopiči so tako zmagali že na peti tekmi zapored, sedmi zaporedni v gosteh in osmi od devetih odigranih. Za Columbus sta se med strelce vpisala še Ryan Johansen in Kevin Connauton.

"Veliko ljudi govori, da se je težko motivirati, še posebej, ko je jasno, da se ekipa ne more prebiti v končnico. A mi igramo tudi za čast in ponos, drug za drugega in naše navijače iz Columbusa. Želimo zadržati visok ritem igre pred poletjem in prihodnjo sezono začeti z dobrim izhodiščem. Smo mlada ekipa, ki še ima možnost rasti, a vemo, da si moramo to rast še kako prigarati," je po tekmi povedal Atkinson, ki je zadnji hat-trick dosegel leta 2012 proti Coloradu.

Minnesota Wild je Calgary Flames ugnala v zadnji tretjini, ko je izdatno pritisnila na plin. Thomas Vanek in Mikko Koivu sta zadela že na začetku zadnjega dela, ko so domači sicer dosegli tri gole. Za Minnesoto sta se med strelce vpisala še Matt Dumba in Zach Parise, ekipa pa je zmagala četrtič zapored oziroma šestič na zadnjih sedmih tekmah.

Naftarji iz Edmontona so s kar 4:0 ugnali Dallas. Richard Bachman je proti svoji nekdanji ekipi dosegel prvo zmago, potem ko je ubranil 29 strelov. Za Edmonton so gole dosegli Jordan Eberle, Derek Roy, Benoit Pouliot in Andrew Miller, Naftarji pa so tako zmagali drugič zapored.

Ne spreglejte