Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 4. 2012,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 18. 4. 2012, 17.06

8 let

Branilci bodo pozorni na iznajdljive madžarske napadalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skrivnosti med slovenski in madžarsko izbrano vrsto ni, večina igralcev se pozna iz EBEL. Na preizkušnji bodo predvsem branilci, ki bodo morali biti pozorni na protinapade Madžarov.

Navijači bodo v sredo zvečer videli na delu reprezentanci, katerih igralce so v zadnjih sezonah spremljali tudi v EBEL. Kar 14 reprezentantov Madžarske igra za SAPA Fehervar, tako da gre za izbrano vrsto, ki je imela najmanj težav z uigranostjo. Strateg slovenskih nasprotnikov zahteva disciplino v obrambi, nato pa hiter preskok v napadalno tretjino prek protinapadov.

Slovenski branilci bodo morali biti še kako pozorni na te pobege, ki se v večini primerov končajo z zadetkom. ''Morali bomo biti zelo potrpežljivi, saj je najnevarnejše orožje Madžarov protinapad, v katerem so zares učinkoviti. Čaka nas veliko dela, branilci bomo morali biti zelo pozorni na njihove napadalce, ki so zelo iznajdljivi, saj je venomer skušajo prikrasti za hrbet. Pokazati bomo morali zelo disciplinirano igro,'' opozarja branilec Žiga Pavlin.

Slovenski strateg bo tretjo tekmo prvenstva med vratnicami znova začel z Robertom Kristanom, napravil naj bi tudi določene rokade v zasedbi, vendar pa je bil v torek po treningu še skrivnosten, saj teh sprememb še ni sporočil svojim izbrancem. Mnogi so mnenja, da se bo za slednje pravi preizkus začel prav proti Madžarom, branilec Troje/Ljungbyja pa se s tem ne strinja: ''Če bi šli s takšno miselnostjo v prvi tekmi, bi bili morda sedaj brez točk. Za nas se je prvenstvo začelo v nedeljo. Vse nasprotnike obravnavamo enako. Je pa res, da imajo Madžari enako točk kot mi, tako da bo obračun morda še nekoliko bolj pomemben in bo za končno uvrstitev imel nekoliko večji pomen. Morali bomo biti še bolj zbrani.''

Ne spreglejte