Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
22.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL Black Wings Linz

Petek, 30. 8. 2013, 22.16

8 let

Bo železo ''železarjev'' tako vroče kot pred dvema sezonama?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Linza tokrat ne bodo nosili bremena branilcev naslova, tako da se s trenerjem Robom Dumom po uspeh podajajo bolj sproščeni kot v pretekli sezoni.

Glavni strateg Linza ostaja Rob Daum, Kanadčan, ki že 25 let deluje v trenerskih vodah, bo "črna krila" vodil tretje leto zapored. Lani mu dosežka, ki ga je izbojeval v premierni sezoni lige EBEL (2011/2012), ko je svoje varovance popeljal do naslova avstrijskih prvakov, ni uspelo ponoviti. Za Linz, ki je pred končnico zasedal drugo mesto, so bili v polfinalu usodni poznejši prvaki iz Celovca. A vodstvo moštva iz Gornje Avstrije še vedno zaupa Daumu, temu bo v prihajajoči sezoni vsekakor lažje, saj se je s svojim moštvom znebil bremena branilcev naslova.

Trije k ''buldogom'', najboljši ''buldog'' pa v Linz

Ekipo je zapustilo šest napadalcev, med njimi najučinkovitejši mož pretekle sezone Mike Ouellette, ki se je preselil h graškim ''panterjem''. Brett Engelhardt je pri 33 letih drsalke obesil na klin, Danny Irmen pa se je podal novim izzivom naproti, hokejsko pot bo nadaljeval pri švicarskem drugoligašu Thurgauu. Trojica Martin Mairitsch, Marcel Wolf in Martin Grabher-Meier bo ostala v razširjenem avstrijskem prvenstvu, a s to razliko, da je avstrijska triperesna deteljica odšla k Dornbirnu. So pa v Linzu zato poskrbeli za odmeven prihod, in sicer iz predarlškega kluba prihaja ostrostrelec Andrew Kozek, ki je lani v povprečju dosegal dobro točko na tekmo. Kozek pa ne bo edina kanadska okrepitev, saj so se ''črnim krilom'' pridružili še trije hokejisti iz Kanade. Lorenzu Hirnu in Thomasu Dechelu bo med vratnicama družbo delal kanadski Hrvat Michael Ouzas, točkovni zbir bosta pomagala bogatiti še Brad Moran (lani soigralec Jana Urbasa pri Växjö Lakers, drugi del sezone je preživel v pri finskem prvoligašu SaiPa) in Jason Ulmer (lani član nemškega prvoligaša Münchna), ki mu bo na tekmah nasproti stal brat Jeff Ulmer, novi napadalec Olimpije. Kanadska zasedba bo v prihajajoči sezoni v Linzu kar številčna, saj bo kar devet hokejistov iz zibelke hokeja igralo za Linz, ki ima trenutno na seznamu še 16 Avstrijcev, dva Američana in enega Nemca. Edini Slovenec, ki si je kruh služil pri ekipi iz Gornje Avstrije, je bil v sezoni 2003/2004 David Rodman.

Če bo sezona takšna, kot so pripravljalne tekme, potem se "črnim krilom" dobro piše. Po prvih treh pripravljalnih tekmah še ne poznajo poraza. Do vseh treh zmag so prišli po kazenskih strelih, in sicer so dvakrat premagali nemške prvoligaše Straubing Tigers, enkrat pa Medveščak.

Ne spreglejte