Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
12.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Triglav

Natisni članek

Petek, 8. 3. 2013, 12.36

8 let, 3 mesece

Berčič: Dokazali smo, da imamo boljši kader od Avstrijcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hokejisti kranjskega Triglava bodo polfinale INL odigrali proti ljubljanski Slaviji. Napadalec Jan Berčič pravi, da je slovenski kader boljši od avstrijskega, za polfinale pa napoveduje taktičen boj.

Trideset tekem rednega dela INL je pod streho in štiri ekipe od šestih sodelujočih so si zagotovile napredovanje v polfinale. Tam bosta tudi oba slovenska predstavnika, ki sta v novoustanovljeni mednarodni ligi štirim avstrijskim nasprotnikom dokazala, da imamo Slovenci še kako kakovostne hokejiste. Usoda je hotela, da se bodo Založani, ki so redni del INL končali na drugem mestu, in Triglavani, ki so bili tretji, srečali že v polfinalu, kar pomeni, da bo finale slovensko-avstrijsko obarvan. Kranjski ''orel'' Jan Berčič je uspešno zaključen redni del INL opisal takole: "V internacionalni ligi smo pokazali tako dobre kot slabe igre. Dokazali smo, da lahko premagamo vsakega tekmeca, a hkrati lahko tudi proti vsakemu izgubimo. Dobro je, da sta obe slovenski ekipi prišli v polfinale, saj s tem dokazujemo, da smo konkurenčni," in dodal, da jim je liga prinesla mnogo pozitivnih izkušenj: "Vsekakor je liga kakovostnejša, kot je bila slovenska. Raven lige in s tem raven hokeja dvigujejo tudi tujci v avstrijskih ekipah. Danes mora klub iti stopničko po stopničko, saj z igranjem v boljših ligah tudi napreduje. In napredek je za moštvo najpomembnejši."

Z domačimi hokejisti so se zoperstavili tujcem

Še bolj pomembno je dejstvo, da sta se slovenski ekipi do polfinala prebili le z domačim kadrom, med tem ko so avstrijski nasprotniki stavili tudi na tujce. Že skok k drugemu polfinalnem paru med Zell am See in Bregenzerwaldom zgovorno kaže, kako pomembni so bili tujci za omenjena kluba. "Severni medvedi" iz Zell am See upe polagajo na slovaško-češko dvojico Igor Rataj – Petr Vala, prvega in tretjega moža z lestvice najučinkovitejših hokejistov INL. Predarlški "tigri" pa imajo v svojih vrstah nemalo skandinavskega pridiha. Trenersko taktirko vihti Šved Henrik Alfredsson, med vratnicama stoji še en Šved, in sicer drugi najbolj zanesljivi vratar rednega dela Pierre Svensson, ob tem pa svoje prispeva še švedsko-finska naveza Linus Lundström, Pierré Nilsson Grans in Antti Kauppila. "Dokazali smo, da imamo Slovenci boljši igralski kader kot Avstrijci. Nastopamo brez tujcev in se uspešno kosamo prav z vsemi ekipami. Če gledamo statistično, vidimo, da tujci avstrijske ekipe držijo po koncu, saj so na vrhu točkovne lestvice, med tem ko njihovi domači igralci ne izstopajo toliko. Pokazali smo, da Slovenci igramo dober hokej, in upam, da bomo osvojili ligo," o preboju v polfinale le z domačo hokejsko "silo" razmišlja 22-letni Berčič.

S Slavijo je šlo vedno na nož

Redni del je postregel s šestimi obračuni HK Prosports.si Triglav in HK Playboy Slavije. Razmerje v zmagah pa govori v prid ljubljanski ekipi, ki je slavila štirikrat. A vse letošnje tekme, z izjemo ene, na kateri so Založani visoko slavili, so bile "tesne". Napadalec kranjskega moštva tudi v polfinalu, ki se igra na tri zmage, pričakuje napete in taktične igre: "Ekipi se zelo dobro poznata, tako da prav velikih skrivnosti ni. Tekme bodo napete, prisotne bo veliko taktike, zato bo treba odigrati pametno. Oboji imamo 50-odstotne možnosti. Vsekakor pa upam, da bomo finalisti mi." In na kaj bo treba na polfinalnih bojih, ki se začnejo v soboto, najbolj paziti? "Dobro bo treba držati obrambo. Imamo pa tudi odličnega vratarja, ki je prvi vratar lige, kar je plus za našo ekipo. A tudi Slavija ne zaostaja z vratarjem, saj je Sila pokazal odlične igre. Lahko se zgodi, da bodo na teh tekmah nizki rezultati, kar je za končnico konec koncev tudi prav," pred prvima polfinalnima tekmama, ki bosta v Ledeni dvorani Zalog na sporedu v soboto, 9. marca, ob 19.30 in v nedeljo, 10. marca, ob 17.30 dodaja Jan Berčič.

Ne spreglejte