Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
19.14

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

Natisni članek

Alpska liga Milano Feldkirch Nik Zupančič Eric Pance Maks Selan

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 19.14

5 let, 7 mesecev

Kakšen bo epilog nesojene tekme med Milanom in Feldkirchom?

Avstrijci zahtevajo, da neodgovornost Italijanov kaznujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97
led | Tekma v Milanu je bila zaradi neustrezne priprave ledu odpovedana in prestavljena. Jo bodo registrirali v korist Feldkircha? | Foto Facebook

Tekma v Milanu je bila zaradi neustrezne priprave ledu odpovedana in prestavljena. Jo bodo registrirali v korist Feldkircha?

Foto: Facebook

Novinec v Alpski ligi Milano bi se moral javnosti prvič pokazati v soboto zvečer pred domačimi gledalci, a se na uvodu ni predstavil nič kaj prijetno. Tekmo s Feldkirchom, ki je pripotoval v Italijo, so zaradi neustrezne priprave ledene ploskve tik pred zdajci odpovedali in prestavili. Avstrijci zahtevajo, da se tekma registrira v njihovo korist, saj napaka ni bila posledica višje sile, ampak malomarnosti.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani prerešetali Italijane, Olimpija prav tako slavila, blamaža v Milanu

Italijanski hokejski kolektiv iz Milana je v uvodnem krogu Alpske lige poskrbel, da se o njem govori glasneje kot o kom drugem, pa čeprav sploh še ni dočakal premiere v tekmovanju. Moral bi jo v soboto na domačem ledu proti Feldkrichu, ki ga vodi Nik Zupančič, a se je zataknilo. Italijanom ni uspelo ustrezno pripraviti ledene ploskve, tako da so srečanje okoli predvidenega začetka odpovedali oziroma prestavili. Uradno še ni jasno, kakšna bo usoda nesojenega obračuna.

Italijani, za katere igrata slovenski napadalec Eric Pance in branilec Maks Selan, so se opravičili, češ da jim jo je konec avgusta zagodla hladilna naprava, a da so poskrbeli za novo. Ob tem so zapisali, da so se težave z ledom pojavile šele zgodaj zjutraj na dan tekme, a da so do zadnjega verjeli, da jih bodo odpravili in da bodo gostili prvo "alpsko tekmo".

Ni bil posledica višje sile, lahko bi jih obvestili že prej

Gostje iz Feldkircha, ki so pripotovali na prizorišče tekme, so bili po neljubem dogodku razumljivo razočarani. V sporočilu za javnost so zapisali, da bi sicer iz športnega vidika podprli prestavitev tekme, a da zaradi več dejavnikov zahtevajo, da se srečanje registrira v njihovo korist,

V avstrijskem klubu so odločitev podprli z besedami, da neprimerna ledena ploskev ni bila posledica višje sile oziroma tehničnih težav, temveč so za nastali položaj povsem odgovorni tisti, ki bi morali do ustreznega datuma pripraviti led, a ga niso.

Nik Zupančič bi moral v soboto Feldkirch voditi na prvi uradni tekmi, a bo moral na debi počakati do torka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nik Zupančič bi moral v soboto Feldkirch voditi na prvi uradni tekmi, a bo moral na debi počakati do torka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Še posebej jih je razočaral odnos Milančanov, ki bi po njihovem mnenju že nekaj dni pred tekmo morali vedeti, da ledena ploskev ne bo pripravljena, a jih o tem niso obvestili. V Milano se je tako, skupaj z navijači, odpravilo okoli 80 ljudi, ki so bili prikrajšani za tekmo.

Na epilog zgodbe bo treba še počakati, a zelo verjetno je, da bodo Avstrijci, ki bodo prvo tekmo Alpske lige odigrali v torek proti Bregenzerwaldu, do točk prišli brez boja.

Preberite še:

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Po Olimpijinem vodstvu je šlo rezultatsko le še navzdol
Andrej Tavželj
Sportal Brez ovinkarjenja: Treba bo stopiti v večje čevlje in prevzeti odgovornost
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Ljubljanski kapetan ima še dovolj zagona: Če ne bi bilo motivacije, bi že končal
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Celjani slavili na štajerskem obračunu, Jeseničani so se igrali z ognjem
HK ECE Celje
Sportal Velik preobrat Celja za visoko zmago nad prvaki. Založani slavili brez prejetega gola.

 

 

 

Ne spreglejte