Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Natisni članek

Aleš Mušič HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 15. 9. 2018, 8.00

5 let, 7 mesecev

Aleš Mušič - HK SŽ Olimpija pred novo sezono

Ljubljanski kapetan ima še dovolj zagona: Če ne bi bilo motivacije, bi že končal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

HDD Jesenice HK Olimpija | Aleš Mušič bo zvečer prvič zaigral v Alpski ligi. Olimpija bo gostovala pri Fassi. | Foto Urban Meglič/Sportida

Aleš Mušič bo zvečer prvič zaigral v Alpski ligi. Olimpija bo gostovala pri Fassi.

Foto: Urban Meglič/Sportida

"Želim si, da bi se bojevali za najvišja mesta. Cilj je zmaga povsod, kjer bomo tekmovali, videli pa bomo, kako bo vse skupaj v sezoni," pred današnjim uvodom HK SŽ Olimpija v novi sezoni Alpske lige, ko bo ta gostovala pri Fassi, pravi kapetan, povratnik v zeleno-belem taboru Aleš Mušič.

Nik Zupančič
Sportal Po 20 letih spet na prizorišču velikega uspeha: Lepo je biti tam, kjer si se dobro počutil

Nova sezone Alpske hokejske lige je tu. V njej bomo med 17 moštvi tudi letos spremljali slovenska velika tekmeca HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice. Če bo pri železarjih kapetanska vloga še naprej pripadala Andreju Tavžlju, pa so v Ljubljani dobili novega, starega kapetana. V zmajev tabor se je po letu igranja na Madžarskem vrnil izkušeni napadalec, reprezentant Aleš Mušič, ki bo na dresu spet nosil črko C (pred odhodom k vzhodnim sosedom jo je še v dresu HDD Olimpija).

HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija brez kanadskega pridiha naproti uresničevanju visokih ciljev

Družina in drugačna hokejska zgodba

"Nekako mi je kar všeč, da se bom preizkusil še v kakšni drugi ligi, ker ligo EBEL res dobro poznam in se v vseh teh letih ni prav veliko spremenila. Vsakič je ista pot, ista slačilnica, ista dvorana … Nekaj sprememb bo zelo dobrodošlih."  | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Nekako mi je kar všeč, da se bom preizkusil še v kakšni drugi ligi, ker ligo EBEL res dobro poznam in se v vseh teh letih ni prav veliko spremenila. Vsakič je ista pot, ista slačilnica, ista dvorana … Nekaj sprememb bo zelo dobrodošlih." Foto: Urban Urbanc/Sportida "Vedno se je lepo vrniti domov in preživljati čas s svojo družino. Vmes se mi je rodila še hčerka in je bilo kar težko, saj smo se lani videli le enkrat na mesec. Če bi ostal v tujini, bi bilo vse skupaj še veliko težje, zato mi je prišlo prav, da lahko svojo pot nadaljujem v Ljubljani. Prepričala me je tudi lanska sezona Olimpije, ki je pokazala povsem drugačno hokejsko zgodbo v Ljubljani. Če stvari ne bi bile tako urejene, bi verjetno iskal klub v tujini," ob vrnitvi v prestolnico pravi otrok Olimpije, ki se je z mlado ekipo dobro ujel.

"S tem, da imamo kar nekaj mladih, nimam nobenih težav. Tudi v preteklih sezonah je bilo tako, da smo bili v slačilnici mlajši in starejši. Baza igralcev je zelo raznolika, kar naši slačilnici daje veliko sproščenost. Vzdušje je res super," je zadovoljen 36-letnik.

Če ne bi bilo motivacije, bi že končal

Ljubljansko moštvo, v katerem se mešajo izkušnje in mladost, bo prvo tekmo Alpske lige odigralo zvečer pri Fassi, kjer bo Mušič dočakal alpski debi. Zadnje debelo desetletje je namreč igral v kakovostnejšem razširjenem avstrijskem prvenstvu.

"Nekako mi je kar všeč, da se bom preizkusil še v kakšni drugi ligi, ker ligo EBEL res dobro poznam in se v vseh teh letih ni prav veliko spremenila. Vsakič je ista pot, ista slačilnica, ista dvorana … Nekaj sprememb bo zelo dobrodošlih," o novem tekmovalnem okolju razmišlja Ljubljančan, ki mu energije za igranje ne zmanjkuje.

"Če motivacije ne bi bilo, bi končal kariero. Vztrajati brez motivacije nima smisla. Če hodiš na treninge in tekme brez prave volje in želje po tekmovanju ter zmagovanju, je bolje skleniti zgodbo."

"Če motivacije ne bi bilo, bi končal kariero. Vztrajati brez motivacije nima smisla," 36-letni napadalec poudarja, da ima energije za igranje hokeja še dovolj. | Foto: Nebojša Tejič/STA "Če motivacije ne bi bilo, bi končal kariero. Vztrajati brez motivacije nima smisla," 36-letni napadalec poudarja, da ima energije za igranje hokeja še dovolj. Foto: Nebojša Tejič/STA

Andrej Tavželj
Sportal Brez ovinkarjenja: Treba bo stopiti v večje čevlje in prevzeti odgovornost

Dokazali, da so med pripravami dobro delali

Olimpija je v lanski sezoni tekmovanje v Alpski ligi končala v četrtfinalu, v katerem so jo izločili večni tekmeci z Jesenic. Predsednik zmajev Miha Butara je pred sezono napovedal tri rezultatske cilje: naslov državnega in pokalnega prvaka ter polfinale Alpske lige. Enega so Ljubljančani uresničili pretekli teden na Pokalu Slovenije, ko so še drugič v pripravljalnem obdobju premagali železarje in nakazali, da bi v tej sezoni lahko spremljali precej bolj izenačene dvoboje rdečih in zelenih.

"Vsi si želimo, da bi čim bolje igrali, da bi zmagovali. Navsezadnje zmage v slačilnico prinesejo dobro vzdušje, kar je res super. A formo bo treba držati na ustrezni ravni." | Foto: Urban Meglič/Sportida "Vsi si želimo, da bi čim bolje igrali, da bi zmagovali. Navsezadnje zmage v slačilnico prinesejo dobro vzdušje, kar je res super. A formo bo treba držati na ustrezni ravni." Foto: Urban Meglič/Sportida

HK Olimpija HDD Jesenice finale pokal Slovenije
Sportal Gorenjec odločil pokalnega zmagovalca in zbodel Jesenice

"Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni, kar se je pokazalo tudi na zadnji tekmi proti Jesenicam na Pokalu Slovenije. Proti koncu tekme ni bilo pretirane utrujenosti in mislim, da smo dobro držali tempo celih 60 minut. To je dokaz, da smo dobro delali, mislim, da gremo v sezono dobro pripravljeni. Vsi si želimo, da bi čim bolje igrali, da bi zmagovali. Navsezadnje zmage v slačilnico prinesejo dobro vzdušje, kar je res super. A formo bo treba držati na ustrezni ravni. Želim si, da bi se borili za najvišja mesta. Cilj je zmaga v vsem, kjer bomo tekmovali, videli pa bomo, kako bo vse skupaj videti čez sezono. Zagotovo bo vsa ekipa s srcem pri stvari, da dosežemo zastavljene cilje," si želi Mušič.

Olimpijo za začetek čakata dve gostovanji v Italiji, prvo domačo tekmo Alpske lige bo odigrala 23. septembra. | Foto: Urban Meglič/Sportida Olimpijo za začetek čakata dve gostovanji v Italiji, prvo domačo tekmo Alpske lige bo odigrala 23. septembra. Foto: Urban Meglič/Sportida

Povabilo županom na prvo alpsko domačo tekmo

Olimpija bo po sobotnem gostovanju pri Fassi v nedeljo gostovala pri Val Pusterii. Prvo domačo tekmo sezone v Alpski ligi bo odigrala v nedeljo, 23. septembra, ob 17.30, ko bo v Tivoliju gostoval novinec v ligi Milano. Pri ljubljanskem klubu bodo na ta obračun povabili vse župane okoliških občin Ljubljane, da podprejo hokejsko Olimpijo. Obetajo si zanimiv dogodek in lepo zapolnjeno dvorano.

Preberite še:

Zoran janković Tomaž Vnuk Miha Butara
Sportal Z ledu k funkcionarjem, med katerimi poskuša izboljšati pogoje za športne naslednike
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Olimpija: Trdo delo je poplačano. Jesenice: Lanska sezona je zgodovina.

 

Ne spreglejte