Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2016,
9.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings

Torek, 5. 4. 2016, 9.57

6 let, 7 mesecev

Anže Kopitar: Treba bo igrati pametneje, nasprotnikom pa ne podarjati priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Ne rečem, da se nismo trudili, a treba bo igrati pametneje, nasprotnikom pa s svojimi napakami ne smemo podarjati priložnosti," je po porazu Kraljev proti Vancouvru opozoril slovenski hokejist.

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri Vancouvru, ki nima več možnosti za uvrstitev v končnico, izgubili z 2:3. To je njihov šesti poraz na zadnjih osmih tekmah, peti zaporedni v gosteh. Kralji so sicer dvakrat vodili, a gostiteljem vselej dopustili, da so izenačili, ob koncu druge tretjine pa je Vancouver povedel s 3:2 in rezultat obdržal do konca srečanja.

 

Po uvrstitvi v končnico nekateri ne kažejo najboljših predstav

"Mislim, da smo imeli več kot dovolj priložnosti za zadetek (razmerje v strelih je bilo 42:24 za Vancouver, op. a.), pa nismo zadeli. Začeli smo dobro in povedli, nato so si oni priigrali nekaj priložnosti in izenačili. V nadaljevanju smo se kar naenkrat znašli v zaostanku in jih lovili. Vemo, da se tako ne dela. Ne rečem, da se nismo trudili, a treba bo igrati pametneje, nasprotnikom pa s svojimi napakami ne smemo podarjati priložnosti," je po porazu dejal slovenski napadalec Anže Kopitar (tokrat ni vpisal zadetka ali podaje), čigar ekipi je med vratnicama kanadskega kolektiva preglavice delal izkušeni Ryan Miller – zbral je 40 obramb.

 

Dva gola so Kalifornijci dobili tik pred iztekom tretjin, kar trenerja Darryla Sutterja, ki pričakuje boljšo predstavo ključnih igralcev, ni spravilo v najboljšo voljo: "Na ledu so bili veterani, ki bi morali obvladati položaj, pa ga niso. Naši najboljši igralci morajo igrati bolje. Mislim, da predstave nekaterih od teh po uvrstitvi v končnico niso najboljše."

 

Igra še ni na želeni ravni

Gorenjec je ob tem s prstom pokazal še na nekatere izključitve, ki si jih ne bi smeli privoščiti: "Naša igra je bila na trenutke preveč površna, nekaterih kazni ne bi smelo biti. Spravili smo se v težek položaj, ko smo imeli skoraj minuto in pol dva igralca manj (Vancouver je v tem času izenačil na 2:2, op. a.). Ne glede na to, ali je nasprotnik v končnici ali ne, ima dobre igralce, ki bodo igrali do konca, sploh če jih je pet proti trem. To nas je tokrat kaznovalo."

Anže Kopitar | Foto: Reuters Foto: Reuters

Člani Los Angeles Kings po porazu ostajajo drugi na Pacifiku, kjer je s točko več in tekmo manj njihov prvi kalifornijski tekmec Anaheim. "Seveda želimo končati na prvem mestu, a ne gre vedno le za zmage in poraze, pač pa moramo v tem delu sezone gledati tudi na to, da je igra vse bolj na ravni končnice. Naša trenutno še ni povsem. Še vedno imamo tri tekme, da jo izboljšamo in dvignemo na raven, na kateri hočemo biti," je 28-letni Hrušičan dal vedeti, da bo do konferenčnega četrtfinala treba izboljšati določene stvari.

 

Časa za obžalovanje zapravljenih priložnosti ne bo veliko, saj Kralji že v noči na sredo gostujejo pri Calgaryju.

Ne spreglejte