Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2015,
20.19

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo Češka Ostrava Matjaž Kopitar

Petek, 8. 5. 2015, 20.19

5 let, 2 meseca

Anže Kopitar: Prav veliko ne šteje, če si veliko pred golom, a ne zadeneš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski hokejisti so po petem porazu na SP, z 1:3 so izgubili proti Norvežanom, obžalovali zapravljene priložnosti in se strinjali, da jih je tokrat pokopal odličen power-play nasprotnikov.

Žiga Pance, napadalec Slovenije: Vsako tekmo smo blizu, a na žalost je premalo, da si samo blizu. Danes so nas zmago stali prekrški in njihov popoln power-play, saj so dosegli vse tri zadetke z igralcem več. Mi na drugi strani smo izkoristili samo eno priložnost. Po tistem golu smo pritiskali, a žal neuspešno. In z enim zadetkom na prvenstvu ne moreš zmagati. Prost dan nam bo zdaj prav prišel, da se malce psihično spočijemo, da damo malo hokej na stran. Tudi proti Ameriki bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo konkurenčni. Vsekakor se ne bomo držali nazaj. Bomo pa vnaprej potrebovali kar nekaj sreče, ki je na zadnjih tekmah pri tistih odbitih ploščkih ni bilo na naši strani. Že jutri jo bomo potrebovali na tekmi Danska – Norveška.

Anže Kopitar, napadalec Slovenije: Danes nas je pokopala igra z igralcem manj. Mislim, da so zadeli iz treh od štirih power-playev. In tu so vsekakor naredili razliko. Po prvem prejetem zadetku smo imeli tudi mi nekaj priložnosti, zadeli smo na začetku druge tretjine, a potem so še dvakrat zadeli oni in tekme je bilo konec. Velikokrat smo bili pred golom, a prav veliko ne šteje, če ne zadeneš. Nekatere stvari bo treba popraviti.

Aleš Kranjc, branilec Slovenije: Imeli smo svoje priložnosti, in to lepe. Sploh v drugi tretjini smo jih stisnili. En zadetek bi vsekakor spremenil potek igre. Ne rečem, da bi zaradi tega zmagali, bi pa bilo precej drugače. Tudi na koncu smo pričakovali, da se bodo potegnili v svojo tretjino in branili. To se je zgodilo. V takem primeru si je težko ustvariti lepo priložnost, tako da potem poskušaš iz teh polpriložnosti in iz odbitkov, a nam ni uspelo. Morda bi potrebovali malo več športne sreče, a na koncu so bili boljši in treba je priznati poraz. V naših rokah je zdaj, da igramo na sto odstotkov in poskušamo doseči čim več točk.

Ne spreglejte