Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2019,
7.32

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 17. 11. 2019, 7.32

4 leta, 5 mesecev

Liga NHL, 16. november

Padel je še Vegas, Kralji Anžeta Kopitarja s 4:3 razveselili domače navijače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ponoči je bilo na ledenih ploskvah lige NHL zelo pestro, saj je bilo odigranih kar 15 tekem. Na delu so bili tudi LA Kings Anžeta Kopitarja, ki so s 4:3 premagali goste iz Las Vegasa, moštvo Golden Knights. Odločilni gol je na svoji tisoči tekmi v ligi NHL prispeval Jeff Carter. To je tretja zaporedna zmaga Kraljev (najdaljši zmagoviti niz v tej sezoni), ki so se z osmimi zmagami in 11 porazi z dna lestvice povzpeli na predzadnje mesto zahodne konference, in peti zaporedni poraz Vegasa. Kopitar je prispeval podajo k drugemu zadetku Kings.

Los Angeles Kings so v domačem Staples centru odlično začeli. Po prvi tretjini so vodili že z 2:0. Zadela sta Blake Lizotte in Drew Doughty, Anže Kopitar pa je prispeval podajo.

V drugi tretjini so gostje iz Vegasa pritisnili na plin zabili vse tri gole (Max Pacioretty, Jonathan Marchessault in William Karlsson), Kralji pa so jim konkurirali z enim Nikolaia Prokhorkina.

V zadnji četrtini je piko na i za rezultat 4:3 postavil Jeff Carter. 34-letni hokejist je tako na prav poseben način proslavil svojo 1000. tekmo v ligi NHL, in 500. tekmo v dresu Kings.

Kralji bodo v ponedeljek gostovali pri Arizona Coyotes.

Jeff Carter je zadel odločilni gol za zmago Los Angeles Kings, ki so s 4:3 odpravili goste iz igralniške meke Vegas Golden Knights. To je bil zanj 371. gol v karieri, ponoči pa je odigral svojo 1000. tekmo v ligi NHL. | Foto: Reuters Jeff Carter je zadel odločilni gol za zmago Los Angeles Kings, ki so s 4:3 odpravili goste iz igralniške meke Vegas Golden Knights. To je bil zanj 371. gol v karieri, ponoči pa je odigral svojo 1000. tekmo v ligi NHL. Foto: Reuters

Tekmo v Bostonu med lanskimi finalisti tekmovanja za Stanleyjev pokal Bruins in najboljšo ekipo to sezono Washington Capitals so odločili šele kazenski streli. Zmage s 3:2 so se veselili gosti, potem ko je Jakub Vrana premagal domačega vratarja Jaroslava Halaka.

Potem ko je T.J. Oshie zadel 59 sekund pred koncem rednega dela, s čimer je izsilil podaljšek, je tekmo odločil Vrana, ki je v petem krogu izvajanja kazenskih strelov odločil tekmo najboljših moštev vzhodne konference.

Vrhunci obračuna med Los Angeles Kings in Vegas Golden Knights (4:3)

"Grdo," je dejal Travis Boyd, katerega gol v uvodni tretjini je bil edini zadetek Washingtona v prvih 59 minutah tekme. "A ne smeš obupati, ves čas moraš verjeti v zmago in čakati na svojo priložnost. Več priložnosti si priigraš, večja je možnost, da bo šel enkrat plošček v mrežo. In včasih ti uspe šele v zadnji minuti tekme."

Philadelphia Flyers so po kazenskih strelih s 3:4 doma izgubili proti New York Islanders, San Jose Sharks pa so s 4:3 premagali Detroit Red Wings.

Štiri tekme so se končale po podaljških, prav na vseh pa so se zmag veselile gostujoče ekipe. Hokejisti Minnesote so s 3:4 klonili proti Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers s 4:5 proti Dallas Stars, Montreal Canadiens s 3:4 proti New Jersey Devils, Vancouver Canucks pa s 4:5 proti Colorado Avalanche.

Naslednji tekmeci kraljev Arizona Coyotes so s 3:0 premagali Calgary Flames, Tampa Bay Lightning pa je s 3:4 klonila proti Winnipeg Jets. Buffalo Sabres so s 4:2 premagali Ottawo Senators, Florida Panthers pa s 4:3 New York Rangers.

Visoki zmagi so vknjižili Pittsburgh Penguins, ki so bili s 6:1 boljši od Toronto Maple Leafs, ter Chicago Blackhawks, ki so v gosteh s 7:2 premagali Nashville Predators. Visoko zmago v gosteh so dosegli tudi Anaheim Ducks, ki so v St. Louisu premagali prvake Blues s 4:1.

* Liga NHL, 15. november

Liga NHL, 16. november:

Lestvica:

Ne spreglejte