Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 5. 2015,
20.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rusija Anže Kopitar Anže Kopitar Jan Muršak Žiga Pance

Nedelja, 3. 5. 2015, 20.38

8 let

Anže Kopitar: Igro smo nadgradili, a imamo še rezerve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski reprezentanti so bili z igro proti Rusiji veliko bolj zadovoljni kot s tisto proti Belorusom. A da bi prišli do zmage, bo treba sestaviti tri dobre tretjine, opozarja Anže Kopitar.

Tudi drugo tekmo svetovnega prvenstva so risi izgubili z dvema zadetkoma razlike, a poraz s 3:5 proti Rusiji je pustil boljši vtis kot tisti na uvodnem srečanju z Belorusi, ko Slovenci niso bili pravi.

"Bila je težka tekma, a mislim, da smo odigrali kar dobro. Še vedno je bilo veliko napak v obrambi, ampak bilo je boljše kot včeraj, ko smo imel preveč spoštovanja do Belorusov in ko smo mislili, da bo lažje, a ni bilo. Danes smo malo poenostavili stvari, več smo drsali in se bolj bojevali. Ustvarili smo si tudi kar nekaj priložnosti, na žalost nismo imeli veliko igre z igralcem več, ko lahko dobiš trenutek in te ponese, ampak bilo je bolje," je po drugem porazu, po katerem je Slovenija na predzadnjem, sedmem mestu, novinarjem povedal Jan Muršak.

Tudi eden od strelcev treh zadetkov Žiga Pance, zanj je bil to že drugi zadetek na drugi tekmi prvenstva, se je strinjal z reprezentančnim kolegom: "Na začetku smo, podobno kot včeraj, malo zaspali. Puščali smo jim, da so prihajali do priložnosti in jih izkoristili. Nato smo le vzpostavili ravnovesje, videli smo, da lahko igramo, in prva dva zadetka sta nam dala krila, kar na koncu žal ni bilo dovolj. Mislim, da smo v drugi polovici tekme prikazali veliko boljšo igro in da so bili malo presenečeni. Še večkrat bomo morali odigrati podobno."

Pomagala je večja sproščenost

In kaj je pripomoglo k temu, da bodo risi iz obračuna proti aktualnim svetovnim prvakom, ki so po dveh tekmah na prvem mestu skupine v Ostravi, lahko potegnili več pozitivnih stvari, kot so jih lahko iz sobotne tekme? "Verjetno smo danes igrali malo bolj sproščeno. Veliko bolje smo prehajali iz svoje obrambne tretjine in si posledično priigrali tudi več priložnosti v napadu. Bilo je veliko dobrih stvari, ki jih je treba v prihodnosti še nadgraditi, bilo pa je tudi nekaj napak, ki so jih Rusi izkoristili in dosegli zadetke. Sicer pa smo lepo nadgradili svojo igro, a imamo še rezerve," je razmišljal edini NHL-ovec v slovenski reprezentanci Anže Kopitar, ki pred prihodnjimi tekmami opozarja: "Če bomo hoteli premagati Slovake ali pa kogarkoli drugega, bo treba sestaviti skupaj tri dobre tretjine."

Proti Belorusiji je Slovenija zmogla eno dobro tretjino, proti Rusiji dve. Bo v torek, ko jo ob 20.15 čakajo tretji nasprotniki Slovaki, tri?

Ne spreglejte