Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 8. 2014,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HK Olimpija Tomaž Vnuk Anže Kopitar Anže Kopitar Matjaž Kopitar trening

Torek, 19. 8. 2014, 19.11

8 let

Anže Kopitar bo poskrbel za enega od vrhuncev sezone Olimpijinih upov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Hokejska prihodnost" HK Olimpije je na trnih. V sredo namreč pričakuje prav poseben obisk. Mladim hokejistom bo pri veščinah na ledenem treningu pomagal dvakratni zmagovalec lige NHL Anže Kopitar.

Le kateri nadobudni mladi športnik se ne bi razveselil, če bi ga na treningu obiskal eden od najboljših v njegovem športu in mu povrhu vsega še pomagal z nasveti. Tokrat se smeji najmlajšim upom HK Olimpije, ki bodo na sredinem treningu pozdravili Anžeta Kopitarja in selektorja slovenske reprezentance Matjaža Kopitarja.

"Na Anžetovem dobrodelnem golf turnirju na Bledu smo izlicitirali eno od nagrad, ki je bila sicer obisk njegovega treninga na Bledu. Kopitarja (Anžeta in očeta Matjaža, op. a.) sem prosil, ali lahko nagrado malce spremenimo. Moja želja je bila, da bi obiskala naše najmlajše, ki držijo pesti tako za slovensko reprezentanco kot za Los Angeles, sploh za Anžeta, v Ljubljani na treningu. Imela sta dovolj posluha, tako da mislim, da bomo mladim s tem obiskom naredili res veliko veselje," nam je predsednik HK Olimpija Tomaž Vnuk obrazložil, kako so se sploh dogovorili.

Hrušičan, ki se na ledu rad pridruži mladim, med letošnjim poletjem je obiskal tudi prvi hokejski tabor HD Jesenice, bo v sredo ob 16.15 v dvorani Tivoli popestril ledeni trening hokejske šole, zmajčkov in malčkov. So najmlajši že kaj nestrpni? "Seveda. Mislim, da bodo že kar na začetku dočakali enega od vrhuncev njihove letošnje sezone," je v smehu pripomnil Vnuk.

Razlika med nekoč in danes, a treba se je prilagoditi

Za našim sogovornikom je dolga in bogata igralska hokejska kariera, ki jo je končal pred slabimi petimi leti, a hokej je še vedno njegova služba. Zdaj dogajanje na ledenih ploskvah spremlja z drugega zornega kota, kot predsednik hokejskega društva. In kako velike so razlike v hokeju med današnjo mlado generacijo, ki je vse pogosteje ujetnica sodobne tehnologije, in tisto iz Vnukovih mladih let?

"Razlike vsekakor so. Rekel bi, da so kar na vseh področjih, ne samo v športu. Temu se moramo pač prilagoditi. Na treningih se tako trudimo, da najmlajše dobro animiramo, saj je vsekakor bolje, da se otroci ukvarjajo s športom, kot pa da sedijo za računalniki, za katerimi bodo pozneje še vse življenje."

So torej pri HK Olimpiji s številom najmlajših zadovoljni? "Vedno jih je lahko še več, a trenutno smo s številom kar zadovoljni. Lahko rečem, da je tudi na račun Anžeta in njegovih predstav kakšen vpis več ter da njegovi rezultati in njegova razpoznavnost pripomoreta tudi našemu klubu. Vsak uspeh, tudi uvrstitev na olimpijske igre, namreč pripomore k popularizaciji hokeja, kar se pozna tudi pri vpisih," si čim uspešnejših hokejskih akcij s Slovenci v pomembnih vlogah želi 44-letnik.

Gretzky, Rusi in domači fantje

Da bi mu uspelo kot Anžetu Kopitarju, je danes želja marsikaterega mladega hokejista. Čigave veščine pa je občudoval Vnuk, ki se je hokeju zavezal, ker je živel v bližini Tivolija, kjer je delala njegova mati, oče Rajko pa je bil prav tako hokejist, zato fantu kaj drugega kot igrati hokej, kot pravi, sploh ni preostalo?

"Uf, bilo jih je kar nekaj. V različnih obdobjih so bili različni vzorniki. Seveda smo tudi mi kot otroci že pogledovali v ligo NHL, kjer je takrat igral Gretzky. Bilo je tudi kar nekaj ruskih hokejistov, kot so Makarov, Krutov pa Loktionov. In da ne pozabim domačih fantov. Na začetku recimo Beribak, Gorenc, Dušan Lepša … Da, kar nekaj je bilo takih, po katerih smo se zgledovali," je ob koncu pogovora spomine obudil Tomaž, ki bo v sredo najmlajšim oklepnikom HK Olimpije pripeljal "obljubljeno nagrado".

Ne spreglejte