Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2019,
20.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Mitja Šivic Alpska liga HDD Jesenice Antoine Bonvalot

Nedelja, 27. 10. 2019, 20.35

4 leta, 6 mesecev

Antoine Bonvalot

Dan po porazu na derbiju pripeljali okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice | V jeseniških vratih bo v prihodnje stal Francoz Antoine Bonvalot. | Foto Matic Ritonja/Sportida

V jeseniških vratih bo v prihodnje stal Francoz Antoine Bonvalot.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Pri HDD Sij Acroni Jesenice bodo v prihodnje računali na novo moč, vloga prvega vratarja bo po novem pripadala Francozu Antoinu Bonvalotu.
 

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Polončiča niso presenetili, Šivic upa, da bodo glave ostale dvignjene

Dan po derbiju v Tivoliju, ki so ga po kazenskih strelih dobili člani HK SŽ Olimpija, so pri HDD Sij Acroni Jesenice naznanili vratarsko okrepitev. Mladima slovenskima čuvajema mreže Žigi Kogovšku in Urbanu Avseniku se je pridružil 25-letni Antoine Bonvalot, ki mu bo pripadla vloga prve hobotnice.

Francoz je zadnja leta preživel v prvi francoski ligi, v kateri je bil večinoma druga vratarska izbira. Lansko sezono je na 12 tekmah rednega dela branil za prvaka Grenoble in bil 92,5-odstotno uspešen, na dveh tekmah končnice pa je bil njegov odstotek pri številki 96,4. 

"Za Žigo, ki je še vedno zelo mlad in pred katerim je še lepa prihodnost, je mogoče ta preskok še prevelik. Urban je v zadnjih dveh sezonah branil zelo malo, čeprav je na zadnjih dveh tekmah opravil odlično delo," je Šivic komentiral odločitev za prihod francoskega vratarja. | Foto: Grega Valančič / Sportida "Za Žigo, ki je še vedno zelo mlad in pred katerim je še lepa prihodnost, je mogoče ta preskok še prevelik. Urban je v zadnjih dveh sezonah branil zelo malo, čeprav je na zadnjih dveh tekmah opravil odlično delo," je Šivic komentiral odločitev za prihod francoskega vratarja. Foto: Grega Valančič / Sportida

"Odločili smo se, da pripeljemo novega vratarja. Predvsem zaradi tega, ker vidimo, da smo zelo blizu, v vratih pa imamo Žigo, ki je še vedno zelo mlad in pred katerim je še lepa prihodnost, a je mogoče ta preskok zanj še prevelik. Urban je v zadnjih dveh sezonah branil zelo malo, čeprav je na zadnjih dveh tekmah opravil odlično delo. Ekipa ne igra slabo in z nekaj sreče bi bili danes veliko višje na lestvici, zato smo se odločili, da pripeljemo vratarja, ki nam bo znal pomagati. Naša prva možnost je bil slovenski vratar, napeli smo tudi vse moči, da bi prestop izpeljali, a se na žalost ni izšlo, zato smo zdaj podpisali pogodbo z Bonvalotom. Zadnja leta je bil zelo soliden v Grenoblu, čeprav so imeli enega izmed najboljših vratarjev v ligi. Odločil se je, da si poišče klub, kjer bo prvi vratar. Ve, kam prihaja, in je zelo motiviran. Čeprav mu nismo ponudili finančno tako dobre ponudbe kot drugod, se je odločil za prihod k nam. Z veseljem ga pozdravljam in mislim, da bo velik plus za to ekipo. Gre za kakovostnega vratarja, ki je poleg vsega tudi odlična oseba, in po pričevanju vseh, s katerimi sem govoril v zadnjih dneh, je to za nas fantastična okrepitev," je vratarsko okrepitev komentiral Šivic, ki je zadnje debelo desetletje prav tako preživel v Franciji.

Preberite še:

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Derbi preobratov po drami Olimpiji

 
500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Derbi Olimpiji, Slavija do zmage v Celju
Ne spreglejte