Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
21.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Lustenau HK Olimpija Asiago Alpska liga HDD Jesenice

Petek, 22. 2. 2019, 21.30

5 let, 1 mesec

Alpska liga med 19. in 22. februarjem

Olimpija se je igrala z vodstvom, na koncu pa slavila devetič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Hokejisti Olimpije so s 5:2 premagali Lustenau in vknjižili deveto zaporedno zmago v tekmovanju. Zmaji so se z novo zmago povsem približali potrditvi drugega mesta  v rednem delu Alpske lige. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Hokejisti Olimpije so s 5:2 premagali Lustenau in vknjižili deveto zaporedno zmago v tekmovanju. Zmaji so se z novo zmago povsem približali potrditvi drugega mesta v rednem delu Alpske lige.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Hokejisti drugega moštva Alpske lige HK SŽ Olimpija so na domačem ledu ugnali neugodni Lustenau s 5:2 (tri zadetke so dosegli v zadnjih petih minutah, dva v zadnjih 40 sekundah) in vknjižili deveto zaporedno zmago v tekmovanju. Zmaje, ki so si v četrtek že zagotovili četrtfinale, že v soboto čaka gostovanje v Italiji pri Sterzingu trenerja Iva Jana in napadalca Jureta Sotlarja. 

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal "Tudi znorim in si živce 'kravžljam', ker vem, da smo lahko boljši"

Hokejisti HK SŽ Olimpija so si v četrtek, čeprav niso bili na ledu, tudi teoretično zagotovili končnico. Prva štiri moštva po 40 krogih rednega dela neposredno napredujejo v četrtfinale, medtem ko se moštva na mestih med 5. in 12. (5. z 12., 6. z 11., 7. z 10., 8. z 9.) na dve zmagi pomerijo za preostale štiri četrtfinalne vstopnice.

Zmaji so v petek v Tivoliju gostili peti Lustenau, ki še vedno upa na preboj med četverico, in pred domačimi gledalci slavili deveto zaporedno zmago. Že po sto sekundah je Olimpijo v vodstvo popeljal Sašo Rajsar, v peti minuti pa na 2:0 zvišal Mark Čepon. A gostje so do prvega odmora znižali zaostanek, v začetku druge tretjine pa še drugič ugnali Žana Usa in izenačili.

Vse do 56. minute je na semaforju pisalo 2:2, nato pa je igralca več izkoristil Žan Jezovšek in priskrbel novo vodstvo Ljubljančanov. Avstrijci so ob koncu pritisnili, a se Us ni dal. Poskušali so tudi brez vratarja, a jim je Nik Simšič z zadetkom v prazen gol za 4:2 prekrižal načrte. Piko na i Olimpijini zmagi je pol minute pred koncem z drugim zadetkom postavil Rajsar.

Po večerni domači tekmi jih v soboto čaka gostovanje pri Sterzingu selektorja Iva Jana in napadalca Jureta Sotlarja. Zadnji bo najverjetneje tekmec Jesenic v dodatnem boju za četrtfinale.

Jeseničani pri prvaku izgubili po kazenskih strelih

Železarji - tudi tokrat niso mogli računati na poškodovanega kanadskega napadalca Philippa Paradisa - so se v gosteh dobro zoperstavili Asiagu, ki je prvič povedel v 22. minuti. Jeseničani so na gostovanju pri Asiagu vknjižili točko. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jeseničani so na gostovanju pri Asiagu vknjižili točko. Foto: Urban Meglič/Sportida

A domači niso dolgo vodili, v 28. minuti je po strelu kanadskega branilca Mathieua Gagnona plošček v gol preusmeril Luka Kalan in poskrbel, da sta odšli ekipi na drugi odmor z 1:1. Gostitelji so na uvodu tretje tretjine še drugič premagali kanadskega vratarja Jesenic Matta Climieja, a tudi drugo italijansko vodstvo ni prav dolgo zdržalo. Le tri minute zatem je Miha Brus zadel za 2:2. Do konca rednega dela se rezultat ni več spremenil, tako da je sledil podaljšek, v katerem zadetka ni bilo. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, po katerih so se veselili prvaki.

Jeseničani bodo do konca rednega dela, v katerem se borijo za čim boljše izhodišče pred kvalifikacijskim delom za ekipe od 5. do 12. mesta, odigrali še pet tekem. Nove točke bodo lovili v soboto, ko se bo v Podmežakli oglasil Lustenau.

Alpska liga med 19. in 22. februarjem

Lestvica

 

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani premagali selektorjeve, Olimpija podaljšala zmagoviti niz
Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani z zmago potrdili drugo mesto
Ne spreglejte