Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
12.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Sterzing Vipiteno Jure Sotlar Ivo Jan Eric Pance Marcel Rodman Alpska liga HDD Jesenice

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 12.00

5 let, 1 mesec

marcel rodman in eric pance po zmagi jesenic nad vipitenom

"Tudi znorim in si živce 'kravžljam', ker vem, da smo lahko boljši"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi | Hokejisti Jesenic so po dveh težkih porazih proti najboljšima ekipama Alpske lige Olimpiji in Brunicu v soboto ugnali neposrednega tekmeca za osmo mesto Vipiteno. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so po dveh težkih porazih proti najboljšima ekipama Alpske lige Olimpiji in Brunicu v soboto ugnali neposrednega tekmeca za osmo mesto Vipiteno.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Še vedno pravim, da smo tudi v tej sezoni dovolj dobri dobri, da smo "sposobni premikati gore", ampak še nismo povsem tam. Imamo še nekaj časa. Upam, da nas bo ta zmaga naredila bolj samozavestne," je po sobotni zmagi HDD Sij Acroni Jesenice nad Sterzing Vipiteno dejal trener železarjev Marcel Rodman.
 

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani premagali selektorjeve, Olimpija podaljšala zmagoviti niz

Za hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice je trojček domačih tekem v petih dneh. Začel se je s porazom proti večnemu tekmecu Olimpiji, proti kateremu so vodili s 3:1, na koncu pa izgubili s 3:5, nadaljeval s porazom z 1:4 (dva zadetka so dobili v prazen gol) proti vodilni Val Pusterii, končal pa s pomembno sobotno zmago nad sosedom z lestvice Sterzing Vipitenom. 

"Zaslužili bi si kakšno točko več"

Ljubljančana Eric Pance in Jure Sotlar sta si v soboto stala na nasprotnih straneh. Zmage s 4:1 se je veselil Pance. | Foto: Ljubljančana Eric Pance in Jure Sotlar sta si v soboto stala na nasprotnih straneh. Zmage s 4:1 se je veselil Pance.

Železarji so bili proti italijanskemu moštvu, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Ivo Jan, zanjo pa igra slovenski napadalec Jure Sotlar, precej boljši tekmec, igra Vipitena pa pogosto ni imel repa in glave. "Vem. To je pač naša realnost, tako igramo, tako pač je," se je po porazu na našo opazko o igri odzval Sotlar. 

Pred dvema sezonama njegov soigralec v rdečem Eric Pance, ob zmagi je prispeval dva zadetka, pa je po srečanju razmišljal takole. "Nismo se obremenjevali z njihovo igro, ampak smo se raje osredotočili na našo. Že od začetka smo jim poskušali vsiliti naš stil igre, z veliko drsanja, borbe. Mislim, da nam je to prvo tretjino sploh odlično uspevalo, v nadaljevanju malo manj, a na srečo se nam je uspelo zbrati za zadnjo tretjino in pripeljali tekmo v našo korist. Že na obeh prejšnjih tekmah smo odigrali zelo solidno in si morda zaslužili kakšno točko. A to je šport, na žalost se proti Olimpiji in Pusterii ni izšlo po naših željah, smo pa toliko bolj veseli te zmage."

Samozavesti se ne da natrenirati

Po porazu na torkovem obračunu z večnim tekmecem je trener Marcel Rodman izpostavil pomanjkanje ekipne zmagovalne miselnosti. Pance upa, da bo zadnja zmaga vnesla prepotrebno samozavest. "Včasih se stvari tako odvijajo, da namesto gola zadevamo vratnice, imamo igro v svojih rokah, potem pa morda nekako res za nekaj minut izgubimo koncentracijo. A to je stvar, ki je enostavno ne moremo natrenirati. Samozavest pride z zmagami. Mislim, da smo s to zmago na dobri poti, da morda to miselnost malo obrnemo v svojo korist," pravi Ljubljančan, ki je sezono začel pri novincu Alpske lige Milanu, a se je novembra vrnil na Gorenjsko.

"Včasih imamo igro v svojih rokah, potem pa morda nekako res za nekaj minut izgubimo koncentracijo. A to je stvar, ki je enostavno ne moremo natrenirati. Samozavest pride z zmagami," o pomembnem dejavniku, ki izhaja iz glave, pravi 27-letni napadalec Jesenic Pance. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Včasih imamo igro v svojih rokah, potem pa morda nekako res za nekaj minut izgubimo koncentracijo. A to je stvar, ki je enostavno ne moremo natrenirati. Samozavest pride z zmagami," o pomembnem dejavniku, ki izhaja iz glave, pravi 27-letni napadalec Jesenic Pance. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Odlično je biti spet na Jesenicah. Letošnja izkušnja v Italiji ni bila najbolj posrečena, ne najbolj pozitivna, tako da sem zelo vesel, da sem se 'rešil' in se vrnil na Jesenice. Ne bi se preveč spuščal v organizacijo Milana, lahko le rečem, da sem vesel, da sem nazaj," je 27-letni napadalec dal vedeti, da stvari v Italiji niso potekale po željah.

"Mislim, da je ekipa sicer naredila večji korak naprej, čeprav rezultati na koncu tega še ne kažejo," razmišlja glavni trener železarjev Marcel Rodman. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Mislim, da je ekipa sicer naredila večji korak naprej, čeprav rezultati na koncu tega še ne kažejo," razmišlja glavni trener železarjev Marcel Rodman. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Korak naprej, a niso še tam

Po sobotni zmagi je nekoliko lažje zadihal tudi glavni trener Rodman. "Vsaka zmaga prav pride, a to smo že kar nujno potrebovali. Zadovoljen sem z zadnjo tretjino in zmago, a z drugo tretjino ne morem biti. Mislim, da je ekipa sicer naredila večji korak naprej, čeprav rezultati na koncu tega še ne kažejo. Veliko je malenkosti, ki smo jih kot ekipa že osvojili, veliko stvari delamo na pravi način, odnos je pravi, a zmagovalna mentaliteta nam ekipno še vedno manjka. Mislim, da jo posamezniki v ekipi sicer imajo, ampak ne pride do izraza, ker kot ekipa še nismo na ravni, da bi dobro odigrali vseh 60 minut. Odigrali smo eno odlično tretjino proti Olimpiji, eno proti Brunicu in eno proti Sterzingu, a to so le tri tretjine od devetih. Če bomo želeli narediti več, jih bomo morali odlično odigrati precej več.

To zahtevam od fantov, to je tisto, zaradi česar tudi znorim in si živce 'kravžljam'. Vem, da so lahko še boljši," je nekdanji hokejist zopet izpostavil vidik zmagovalne miselnosti celotne ekipe in igro na visoki ravni skozi celotno srečanje.

Verjame, da so sposobni precej več

Rodman je ob tem dodal, da ve, da je njegova ekipa sposobna precej več, "a nekaj se nam mora res poklopiti, da bodo tudi fantje to razumeli. Še vedno pravim, da smo tudi v tej sezoni dovolj dobri dobri, da smo 'sposobni gore premikati', ampak še nismo povsem tam. Imamo še nekaj časa." "Verjamem, da smo tudi v tej sezoni dovolj dobri dobri, da smo 'sposobni gore premikati', ampak še nismo povsem tam. Proti Asiagu lahko dominiramo, a je v to treba verjeti," pred četrtkovo gostujočo tekmo s prvakom Alpske lige pravi Rodman. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Verjamem, da smo tudi v tej sezoni dovolj dobri dobri, da smo 'sposobni gore premikati', ampak še nismo povsem tam. Proti Asiagu lahko dominiramo, a je v to treba verjeti," pred četrtkovo gostujočo tekmo s prvakom Alpske lige pravi Rodman. Foto: Peter Podobnik/Sportida Rodman si želi, da bi jih s tribun spodbujalo več navijačev. Proti Olimpiji jih je bilo v torek več kot 3000, v soboto le dobrih 500. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Rodman si želi, da bi jih s tribun spodbujalo več navijačev. Proti Olimpiji jih je bilo v torek več kot 3000, v soboto le dobrih 500. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Koliko po njegovem mnenju manjka do "premikanja gora"? "Menim, da ne veliko. Iz vsake tekme se je treba nekaj naučiti. Tudi iz te se bomo. Ponavljam pa, da največ šteje samozavest. Prave odločitve delaš, ko si samozavesten. Ploščki se ti prav odbijajo. Če se ti kdaj narobe odbije, se ne smeš vznemirjati, ampak greš naprej, ker veš, verjameš vase, da boš to popravil. To je ključni dejavnik, ki nam še manjka. Upam, da nas bo ta odziv po zmagi, veselje v slačilnici, peljal do tega, da bomo bolj samozavestni. Imamo pa super test že naslednjo tekmo," je s prstom pokazal na četrtkovo tekmo, ko bodo gostovali pri aktualnem prvaku Asiagu.

Njegovi fantje verjamejo, da lahko igrajo z Asiagom? "Ne samo, da lahko z njimi igramo, mi lahko na tej tekmi dominiramo. A treba je imeti to v glavi in s tem se, kot sem že dejal, največ ukvarjamo. Taktično in drsalno smo na precej visoki ravni, manjkajo pa nam detajli, ki izhajajo iz glave," je ob koncu še dodal Rodman, ki upa, da se bo kmalu vrnil v tekmovalni ritem eden ključnih členov napada Philippe Paradis. Kanadčan je sobotni obračun uradno izpustil zaradi lažje poškodbe rame.

Lestvica Alpske lige:

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Vnuk vesel zmage, Rodman opozarja na težavo, ki jih tare že od njegovega prihoda
Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Olimpija visoko odpravila podprvaka, Jeseničani so se dobro upirali vodilnim
Ne spreglejte