Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
11.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HK Playboy Slavija Jaka Avgustinčič liga INL

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 11.02

8 let

Aktivni Založani še naprej pod taktirko Avgustinčiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Playboy Slavije že vse od začetka maja nabirajo moči za novo sezono, v kateri bo nad njimi še naprej bdel trener Jaka Avgustinčič. Cilji so realni, slediti jim je treba korak za korakom.

Kljub poletju pravega počitka za hokejiste ni. Založani so se že pred slabima dvema mesecema začeli s polno paro pripravljati na novo mednarodno sezono v ligi INL in državno prvenstvo. S člansko ekipo bo še naprej vztrajal dozdajšnji glavni trener Jaka Avgustinčič, s katerim so sodelovanje podaljšali še za tri leta.

"Glede na to, da smo že v prvem letu vzpostavili novo simbiozo v klubu in naredili določene premike naprej, je obstajal obojestranski interes nadaljevati skupno pot. Po nadaljnjih treh letih smo videli, da se je ta vez še utrdila, klub je naredil še korak naprej, cilji, za katerimi stremimo, so se počasi začeli uresničevati. Počasi, ampak vztrajno korakamo naprej. To so tudi razlogi, da sem se odločil nadaljevati delo, ki smo ga začeli pred štirimi leti," razmišlja 37-letni ljubljanski strateg.

Ta bo imel prihodnjo sezono na voljo podobno ekipo kot lani, jedro ekipe naj bi ostalo enako. A nekaj sprememb vendarle bo. Že tako mlado moštvo se bo dodatno pomladilo, saj sta se poslovila Luka Kar in Blaž Javornik. Obstoječi ekipi pa naj bi se v prihodnje pridružili še nekateri mladi perspektivni domači igralci.

"Ne samo igrati, ampak tudi zmagovati"

In kakšni so cilji za prihodnjo sezono? "Cilj je sestaviti dobro ekipo in biti dober na ledu. Težko je napovedati, kaj to pomeni rezultatsko, ker še ne vemo natančno, v kakšni zasedbi bomo. Veliko je seveda odvisno od sredstev, ki bodo pritekla v klub. Vsekakor v ligo ne bomo šli samo igrat, ampak tudi zmagovat. Moramo se zavedati, da je rezultat skupek nečesa. Če v klubu dobro delaš in imaš dobre pogoje, dobiš dobre igralce, z dobrimi igralci je možno veliko lažje delati. So bolj dojemljivi, bolj pridni in več jim lahko tudi ti nudiš – boljše pogoje, boljše treninge. S tem je povezan tudi boljši rezultat. Menim, da nam iz leta v leto uspeva delati sicer majhne, ampak konstantne korake," je ob napovedih previden Avgustinčič.

Njegovi fantje bodo tudi v prihodnji sezoni veliko pozornosti namenili dobrodelnim projektom, saj si želijo še povečati svojo vlogo pri spodbujanju razvoja družbe in pomagati pri razvoju hokeja kot panoge v Sloveniji.

Štart v novo mednarodno sezono lige INL je predviden sredi septembra.

Ne spreglejte