Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Euro 2016 Sašo Udovič Sebastjan Cimirotić Etien Velikonja Bojan Prašnikar Srečko Katanec

Petek, 10. 6. 2016, 17.00

6 let, 7 mesecev

Anketa

Najuspešnejši slovenski trener se prvič ne veseli evropskega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Pred današnjim začetkom evropskega nogometnega prvenstva smo opravili mini anketo med znanimi imeni v slovenskem nogometu. Kaj pričakujejo? Za koga bodo navijali? Kdo so v njihovih očeh glavni favoriti za naslov?

Bojan Prašnikar:

 | Foto: "Letos se prvič po dolgem času ne veselim evropskega prvenstva. Vsaj ne tako močno, kot sem se ga včasih. Zakaj? Zaradi številnih dejavnikov. Zaradi dogodkov v svetu in lanskih terorističnih napadov, zaradi katerih tudi danes živimo v strahu. Seveda tudi zato, ker na prvenstvu ne bo Slovenije, pa čeprav bo na njem nastopilo kar 24 reprezentanc in bi tam lahko bila. Morala bi biti. Pa tudi zato, ker ne vidim reprezentance, ki bi izstopala in navduševala. Sicer so favoriti za naslov vedno isti. Španija, Nemčija in Francija, nikoli ne gre odpisati niti Italije. Imam občutek, da bi letos lahko presenetila tudi Anglija. Vsekakor ima zelo dobro reprezentanco tudi Belgija, od manjših reprezentanc največ možnosti pripisujem Islandiji. Do zdaj sem vedno navijal za Nemčijo, verjetno bom tudi letos, a to ni več ista ekipa, kot je bila tista pred dvema letoma, ki je osvojila naslov svetovnega prvaka."

Srečko Katanec:

 | Foto: "Nemci so po zmagi na svetovnem prvenstvu v Braziliji izgubili nekatere mehanizme, ki so jih krasili. Niso več, kar so bili. Podobno velja za Špance, saj se Iniesti pozna, da je že v letih. Med potencialnimi kandidati za naslov bi lahko bila Hrvaška. Ima nogometaše, ki igrajo za Juventus, Real, Barcelono in druge. Skupaj so že deset let. Največji favorit je zame Francija. So gostitelji in imajo ogromno kakovostnih igralcev."

 

Sebastjan Cimirotić:

 | Foto: "Letošnje evropsko prvenstvo bom seveda gledal in se ga veselim. Škoda, ker na njem ni Slovenije, a bo vseeno zelo zanimivo. Navijal bom za Belgijo, ki je moj skriti favorit. Resda so na stavnicah nekatere reprezentance, kot so Španija, Francija, Nemčija in morda še kdo pred njimi, a mislim, da lahko Belgijcem letos uspe. Imajo izjemno reprezentanco, dobrega selektorja in občutek imam, da bodo šli do konca."

Sašo Udovič:

 | Foto: "Tekme bom seveda gledal in se jih že nekaj časa veselim. Ker ni Slovenije, ne bom imel izrazitega favorita, bom pa, tako kot že nekaj časa, navijal za države, v katerih sem igral. Za Švico in Belgijo, ki ima tudi zelo dobro reprezentanco in lahko pride zelo daleč. Ima izjemne posameznike, zdaj pa bo zanimivo videti, ali se bodo Belgijci povezali v celoto. Favoriti so tako kot vedno Španci, Italijani, Nemci in tudi Francozi, ki jih marsikdo postavlja na vrh, a je veliko vprašanje, ali bi tam bili, če ne bi bili domačini prvenstva. Francozi že vse od rodu, v katerem so igrali Zinedine Zidane in preostali, niso naredili nič omembe vrednega. Kdo ve, morda pa jim letos res uspe. Pustimo se presenetiti."

Etien Velikonja:

 | Foto: "Tekme evropskega prvenstva bom spremljal, kolikor se bo dalo. Obeta se zanimivo tekmovanje, na katerem je v očeh javnosti favorit Francija, a ji ne bo lahko. Nekatere dobre reprezentance so kar pomlajene, prav zanimivo bo videti, kako se bodo obnesle. Navijal ne bom za nikogar, bi pa, glede na to, da sem v zadnjem letu igral v Belgiji in se tam počutil zelo dobro, privoščil Belgijcem. Glede na to, da imajo sijajno reprezentanco, jim lahko uspe kaj velikega. Bomo videli. Zanimivo bo."

 

Kdo so anketiranci?

Srečko Katanec - selektor slovenske reprezentance, ki je to vlogo opravljal že pred leti ter z njo nastopil na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Bojan Prašnikar - trener, ki se lahko pohvali z največ lovorikami v slovenskem nogometu in je z Mariborom nastopil tudi v ligi prvakov. Kar trikrat je bil tudi selektor Slovenije.

Sašo Udovič - nekdanji slovenski reprezentant, ki je nastopil na evropskem prvenstvu.

Sebastjan Cimirotić -  nekdanji slovenski reprezentant, ki je nastopil na svetovnem prvenstvu.

Etien Velikonja -  slovenski nogometaš, občasni reprezentant, ki je bil pred leti najboljši strelec slovenskega prvenstva.

Ne spreglejte