Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
7.52

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Federica Pellegrini Sara Isaković

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 7.52

5 let, 7 mesecev

Federica Pellegrini

Znamenita tekmica Isakovićeve še ni rekla zadnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Federica Pellegrini Sara Isaković | Federica Pellegrini je na olimpijskih igrah v Pekingu v boju za zlato medaljo prehitela Saro Isaković. | Foto Guliver/Getty Images

Federica Pellegrini je na olimpijskih igrah v Pekingu v boju za zlato medaljo prehitela Saro Isaković.

Foto: Guliver/Getty Images

Italijanska plavalka Federica Pellegrini, nekdaj ostra tekmica najboljše slovenske plavalke vseh časov Sare Isaković, je v soboto potrdila, da namerava športno pot nadaljevati do olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu, kar bi bil njen že peti olimpijski nastop, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Tridesetletna Federica Pellegrini je edino olimpijsko zlato osvojila v Pekingu 2008 na 200 m prosto, kjer je tesno ugnala Isakovićevo, obe pa sta bili hitrejši od takrat veljavnega svetovnega rekorda. Že štiri leta pred tem je bila Pellegrinijeva v Atenah 2004 srebrna, obenem pa je na tej razdalji še vedno aktualna svetovna rekorderka.

Sara Isaković
Sportal Sara Isaković že dolgo ni tako srečna kot danes

Petkratna svetovna prvakinja z Apeninskega polotoka se je poigravala z mislijo, da kariero sklene po letošnjem letu, konec tedna pa je za časnik Gazzetta dello Sport potrdila: "Odločitev je padla. Pripravljala se bom za Tokio, saj si ne želim skleniti kariere z letošnjimi izidi."

Tridesetletna Italijanka želi nastopiti na OI 2020 v Tokiu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tridesetletna Italijanka želi nastopiti na OI 2020 v Tokiu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pellegrinijeva, prva ženska v zgodovini, ki je na SP 2009 v domačem Rimu 400 metrov preplavala v manj kot štirih minutah, se od lani posveča le še nastopu na 100 metrov prosto. A kot pravi, to ne pomeni, da se bo na to disciplino osredotočila tudi za igre v Tokiu 2020. "O tem se bomo odločili prihodnje leto po svetovnem prvenstvu."

Ne spreglejte