Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ragbi RK Ljubljana

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 16.04

8 let

Želve povozile goste z Dunaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Želve so zabeležile novo zmago v razširjeni avstrijski ligi. Tokrat so nadigrale RC Stade z Dunaja (38:3) in se utrdili na prvem mestu. Bežigrad je izgubil proti Innsbrucku (12:31).

Na začetku tekme so domačini izkoristili napake gostov in preko uspešno izvedenih kazenskih strelov Kavčiča prišli do vodstva z 12:3. Ljubljančani so prvi polčas prebili na nasprotnikovi polovici, vendar je dobra obramba gostov preprečila, da bi ''želve'' že ob polčasu prišle do občutnejšega vodstva. Edini zadetek v prvem polčasu so Ljubljančani dosegli preko Pilkota po lepi akciji skrama.

Drugi polčas so domači še nekoliko dvignili tempo igre. Dominacija v skramu, dobra obramba in raznovrstnost v napadu je gostom z Dunaj povzročala kar nekaj preglavic. Miljuš je tako kmalu izkoristil nepazljivost v obrambi gostov in dosegel zadetek. Kmalu zatem si je Kavčič priboril izgubljeno žogo gostov in dosegel nov zadetek za vodstvo z 31:3. Igralci s klopi so še nekoliko poživili igro in vsi smo čakali na četrti zadetek, ki bi prinesel dodatno bonus točko. V zadnjem napadu tekme je Dali Suljič po lepem prodoru lepo zaposlil Javornika, ki je tako dosegel še četrti zadetek, katerega je Kavčič potrdil za končni rezultat (38:3).

Tekma sicer za Ljubljančane ni bila tako lahka kot to kaže rezultat. Ekipa Stade Viennois se je izkazala za zelo čvrsto ekipo z nekaj izvrstnimi posamezniki in bo trd oreh za vse ekipe v avstrijski Elite ligi.

Gregor Miljuš, igralec RK Ljubljane, je po tekmi dejal: "Samozavestno smo šli v tekmo in igrali zelo potrpežljivo proti dobri obrambi gostov. Škoda, ker sledi reprezentančni premor, saj napredujemo iz tekme v tekmo. Postajamo prava ekipa in užitek je igrati."

V derbiju kola je RC Donau premagala mestnega tekmeca Vienna Celtic, oslabljeni Bežigrad pa je izgubil na gostovanju v Innsbrucku.

Ne spreglejte