Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
27. 6. 2014,
21.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley odbojka liga prvakov Alen Pajenk Gregor Ropret Bogdan Kotnik Jani Kovačič Danijel Koncilja

Petek, 27. 6. 2014, 21.32

8 let

Zelo zahtevna skupina za ACH Volley

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji ACH Volleyja se bodo v novi sezoni lige prvakov v skupini C pomerili s poljsko Asseco Resovio, nemškim Berlinom in staro znanko, črnogorsko Budvo.

Slovenskemu državnemu prvaku so kroglice namenile izredno zahtevno skupino, iz katere se bo težko prebiti v izločilne boje. Skupino C si bo delil s poljskim podprvakom Asseco Resovio Rzeszow, nemškim prvakom Berlinom Recycling Volleys in staro znanko, s katero so igrali že v sezoni 2011/12 in 2012/13, črnogorsko Budvansko Rivijero. Na prvi pogled sta prvi mesti v skupini že oddani, a "oranžni zmaji" bodo naredili vse, da favoritom odščipnejo čim več točk.

Kje so pa preostali slovenski predstavniki? Alen Pajenk se bo z Jastrzebskim za prvo mesto v skupini B udaril z rusko Lokomotivo, Gregor Ropret se bo z avstrijskim prvakom Hypo Tirolom, mudil v ugodni skupini F, kjer izstopa le poljski prvak, PGE Skra Belchatow. "Slovenska" Posojilnica Dob, ki jo bo v novi sezoni vodil Bogdan Kotnik, bo tako kot v prejšnji sezoni v skupini skupaj z Zenitom iz Kazana.

Daleč najtežja skupina v letošnji ligi prvakov, ki se bo s prvim krogom začela 5. novembra, je skupina E, v kateri so italijanski prvak Macerata, ki ima zdaj novo ime Cucine Lube Treia, turški podprvak Fenerbahče, francoski podprvak Paris Volley in branilec naslova in svetovni klubski prvak Belogorje Belgorod.

"Običajen žreb lige prvakov je pokazal, da v tem tekmovanju ni slabih ekip. Dobili smo zanimivo skupino, ki jo sestavljajo tekmovalno zahtevne ekipe. V Berlinu je igral naš bivši igralec Scott Touzinsky, a vseeno je to za nas nova ekipa. S Poljaki smo že igrali in so predstavniki enega najmočnejših prvenstev v Evropi. Verjamem, da bodo naši igralci pokazali srce, voljo in moč," je žreb komentiral predsednik upravnega odbora ACH Volleyja, Rasto Oderlap.

Predsednikove besede je dopolnil še novi trener, Tomi Šmuc, ki je pred časom na klopi ACH Volleyja zamenjal Luko Slabeta: "Z žrebom sem zadovoljen, saj smo se izognili Rusom. Imamo atraktivnega nasprotnika poljski Asseco Resovio in starega znanca Budvo. V tekmovanje grem z občutkom zadovoljstva."

Ne spreglejte