Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 4. 2015,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka finale 1 DOL Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Torek, 14. 4. 2015, 21.21

8 let

"Želim si hladno glavo in vroče srce"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
O naslovu slovenskih državnih odbojkarskih prvakinjah bo odločala peta tekma. Mariborčanke so namreč slavile na četrti tekmi v Kamniku s 3:2 v nizih in ubranile zaključno žogo Kamničank.

Bankirke so se zavedale, da jih v boju za državni naslov reši le zmaga, zato so začele na vso moč, bolj ali manj gladko povedle že z 2:0 v nizih, a se je potem zgodilo nekaj, kar se v ženski odbojki zelo rado zgodi. Zgodilo se je izenačenje na 2:2, o zmagovalcu pa je odločal peti niz, v katerem so bile prepričljivo boljše 13-kratne državne prvakinje.

"Ne vem več, kaj naj si mislim o tekmah s Kamnikom. Razen tiste tretje, ki smo jo doma preveč grdo izgubili, so vse pokazale, da je tekmo mogoče obrniti tako ali drugače. Danes smo bili odločeni, da tekmo dobimo, a tako je bilo tudi v prvih treh, zmagale pa smo na eni. Mislim, da smo odigrale dobro, ne samo v prvih dveh nizih, ampak tudi takrat, ko smo izgubljali. Kamnika ni mogoče kar tako premagati, proti Kamniku moraš biti dve uri in pol na visoki ravni, če se hočeš na koncu veseliti. Vesel sem, da nam je uspelo izenačiti. Mislim, da si slovenska ženska odbojka to peto tekmo tudi zasluži," je za uvod povedal Bruno Najdič, ki se je že ozrl k petkovemu dnevu D, ko bo vse jasno.

Maribor ima zahtevno publiko

"Maribor ima publiko, ki je zelo zahtevna. A ko jo ekipa potrebuje, takrat se vedno odzove tako kot nikjer v Sloveniji. Ne govorim samo v odbojki, ampak pri v vseh mariborski športnih kolektivih. Verjamem, da bodo kljub slabem terminu gledalci prišli v velikem številu. To bo za nas le plus, v težkih trenutkih lahko ravno na račun sedmega igralca, kar naši gledalci vsekakor so, narediš kanček več in morda ravno to odloči o končnem zmagovalcu," Najdič kljub slabemu terminu, tekma bo v petek ob 16.30, pričakuje vsaj lepo polno, če ne le nabito polno Lukno.

"Težko rečem, kaj se bo dogajalo čez tri dni. Obe ekipi lahko zmagata, težko je napovedati končnega zmagovalca. Vse, kar lahko rečem, je, da sem vesel, da imamo sploh možnost igrati pred domačo publiko. Želim si, da bi bili v petek dovolj pametni, imeli hladno glavo in vroče srce," je še sklenil slovenski selektor.

"Zdaj se bo videlo, ali imamo pravi značaj"

"Vsi smo si želeli, da bi zadevo končali že danes, na koncu pa se je tekma razpletla tako, kot se je. Čestitamo Mariboru, naša naloga pa je, da poskušamo čim prej pobrati po tem porazu in v petek začeti iz nič. Porazi so sestavni del športa, zdaj bomo videli, ali imamo pravi značaj. Če ga imamo, se bomo poskušali iz tega poraza nekaj naučiti, iz njega potegniti nekaj pozitivnega in Mariboru pokazati svoj maksimum," je bil na drugi strani vidno razočaran trener Kamnika Gašper Ribič, kako tudi ne bi bil, saj je bil zelo blizu naslova. Nanj bo zdaj moral še počakati.

Kamničanke so na tretji tekmi finalne serije že osvojile Lukno, jo lahko v petek še enkrat? "Seveda verjamem v to, sicer ne bi bil tukaj. V petek gremo v Maribor z enim samim namenom, to je po zmago in naslov državnega prvaka. Mislim, da smo bili danes pred svojo publiko mi pod večjim pritiskom in smo potrebovali dolgo časa, da smo se zbudili in začeli igrati. V petek je nova priložnost, finala še ni konec," je še dodal Ribič.

Ne spreglejte