Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 20.49

8 let

Zdesetkani Slovenci tokrat nemočni

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji slovenske reprezentance so odigrali še drugo pripravljalno tekmo s Finsko. Potem ko so v nedeljo Skandinavci padli s 3:1, so bili v drugo Slovenci tisti, ki so morali priznati premoč s 3:0.

Slovenski selektor je moral zaradi poškodb in bolezni zelo premešati karte. Od nedeljske prve postave (Ropret, Kamnik, Vidič, Urnaut, Čebulj, Gasparini, Kovačič) so tokrat začeli le Klemen Čebulj, Jani Kovačič in Matej Vidič, priključili pa so se jim še Alen Šket, Dejan Vinčić, Danijel Koncilja in Andrej Flajs. Igra niti ni bila tako slaba, saj so Slabetovi izbranci držali korak s tokrat razigranimi Finci, ob koncu nizov, ko jim je malce popustila zbranost, pa so gostje to izkoristili in hitro povedli z 2:0 v nizih. Tretji niz so Slovenci zaigrali bolje, bili ves čas v prednosti in imeli na koncu celo dve zaključni žogi za znižanje izida, a tudi to ni uspelo in Finci so vrnili Slovencem za nedeljski poraz.

Kaj pravi zdravstveni karton? Zaradi bolezni je manjkal Tine Urnaut, nekaj težav z mišico je imel pred tekmo tudi prvi korektor Mitja Gasparini, zato Slabe z njim ni hotel tvegati, Alen Pajenk pa si je ramo poškodoval še pred reprezentančnim zborom. "Urnaut je zbolel, zato je odšel domov, tudi Gasparini je lažje poškodovan, a ni nič hujšega, zato smo bili primorani premešati ekipo. Rezultat je drugačen kot v nedeljo, a dobro je to, da so tudi ostali fantje dobili nekaj več priložnosti. Pripravljalni tekmi sta zdaj za nami, čaka nas krajši počitek, ki ga bomo preživeli v krogu družin, 1. januarja pa že potujemo v Niš. Cilji so še vedno taki kot prej. Naredili bomo vse, da se nam uspe uvrstiti na SP, a zavedamo se, da tako razmišljajo tudi preostale tri reprezentance. Upajmo na najboljše," je po drugi tekmi proti Finski povedal slovenski selektor Luka Slabe.

Slovenci bodo v Srbijo odpotovali že 1. januarja, kjer se v petek začenja kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu, na katerem bosta poleg Slovenije in gostiteljice Srbije igrali še Portugalska in Makedonija.

Ne spreglejte