Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
18.43

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vasilij Žbogar Gašper Vinčec

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 18.43

5 let, 6 mesecev

Žbogar in Vinčec pod dvajseterico po uvodnem dnevu SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec, slovenska predstavnika na SP v jadranju v razredu finn, prvi dan prvenstva, ki se je začelo v Estoniji, nista dosegla uvrstitev med prvo dvajseterico.

Žbogar je tako po dveh regatah 34. (63 točk), Vinčec pa 43. (85). Nastopa 86 jadralcev iz 30 držav.

Žbogar, ki je evropski naslov osvojil konec julija v nemškem Warnemündeju, je bil v prvem plovu 22., v drugem pa 41. Vinčec, ki med najboljšimi tekmuje prvič po letu dni, je v prvi regati zasedel 60., v drugi pa 25. mesto.

"Danes sem slabo jadral. V drugi regati sem imel tudi tehnične težave, zlomil se mi je podaljšek in sem dobil kazen sodnikov, vendar to ne spremeni dejstva, da sem slabo jadral," je bil kratek Žbogar. Vinčec pa je dejal: "Najbolj sem se bal prve regate, saj ni lahko jadrati v taki floti po skoraj enem letu premora; in ni mi šlo. Nekaj sem se silil, a s tem naredil več slabega kot dobrega. V drugi regati je trema popustila in počasi sem začel normalno jadrati, bil vmes tudi osmi, potem sicer nekoliko izgubil. Je bila pa to danes težka regata, vetra je bilo malo, občasno je bil na eni ali na drugi strani regatnega polja, ki pa je bilo preveliko, da bi lahko kar tako zajadrali na drugo stran. Če se nisi postavil na pravo stran, si veliko izgubil. Od tega svetovnega prvenstva sicer nimam velikih pričakovanj v rezultatskem smislu, predvsem pričakujem, da bom iz dneva v dan bolje jadral."

V Tallinnu so prvič letos zbrani vsi najboljši, ki nastopajo v razredu finn. Po prvem dnevu in dveh plovih vodi Britanec Andrew Mills (9 točk), tretji na EP leta 2011. Drugi je njegov rojak in svetovni prvak leta 2010, Ed Wright (10), ki je prejšnji mesec na EP zaostal le za Žbogarjem. Tretji je Novozelandec Matt Coutts (11). Izmed boljših manjkata le olimpijski zmagovalec Britanec Ben Ainslie, ki je zapustil razred finn, ter svetovni prvak iz leta 2011 Giles Scott, ki jadra na Luni Rossi na pokalu Amerike.

Ne spreglejte